ЖҮГЕРІ КЕКСІ
Категориясы: Тағам
Жүгері және бидай ұнына сода қосылып елекпен еленеді. Жұмыртқа, қант, тұэ, ванильді қант және айран (простокваша) араластырылады. Оған жуылған мейіз, ұн және ерітілген май қосылып, тез-тез араластырылады. Неғұрлым ұзақ араластырса қамыр да нығыздала түседі. Дайын болған қамыр формаға немесе оған алдын-ала май жағылып, үстіне ұн себілген жұқа табаға салынады да пеш температурасын 200-210 градусқа жеткізіп, 40-50 минут бойы пісіріледі. Майдың орнына маргарин, айранның орнына кефир пайдалануға болады.
800 грамдық кекс жасау үшін бір-бір стаканнан жүгері және бидай ұны, 1/4 стакан құм шекер, 2 жұмыртқа, 1/2 стакан мейіз, 50 грамм май, 1/4 шай қасық тұз, 2 грамм ванильді қант жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-02 16:19:37 Қаралды-2023
ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫНЫҢ ПРЕЗИДЕНТТІК МӘДЕНИЕТ ОРТАЛЫҒЫ
Астана қаласындағы ғылыми және мәдени-ағарту мекемелерінің бірі - Президенттік мәдениет орталығы. Орталық 2000 жылы 27 қазанда ашылды. Ол жұртшылықты Қазақстан халықтарының тарихи-мәдени жәдігерлік мұраларымен, сондай-ақ дүниежүзілік мәдениет және өнер жа
ҚАЗАНАҚ - ДИЗЕНТЕРИЯҒА ҚАРСЫ
Қазанақ – қысы-жазы көгеріп тұратын, биіктігі 1 метрге дейін жететін, бас айналдырып, кісіні есеңгіретіп тастайтындай күшті иісі бар өсімдік.
ГЛОБУСТЫ ҚАЛАЙ ЖАСАЙДЫ?
Біраз ғасырлар бойы қатырма қағаздан домалақтап жасаған шар - глобус адамдарға адал қызмет етіп келеді.
ЖИДЕНІҢ ІШІ АУЫРҒАНДА ЕМДЕУГЕ БОЛАДЫ
Жиденің жемісін тамаққа пайдаланады. Химиялық құрамы: сабағының, бұтағынын; құрамында илік және бояу заттары бар.
БҰРЫНҒЫ АРУЛАР ӨЗДЕРІНЕ ҚАЛАЙ КҮТІМ ЖАСАДЫ?
Сұлулық құпиялары әрқашан әйелдердің құпия қаруы болды, оларға басқаларды таң қалдыруға және өз мақсаттарына жетуге көмектеседі.