ЖАҢҒАҚ НУГАСЫ
Категориясы: Тағам
Бұл жаңғақты мол салып шайқалған кәмпит массасынан тұрады.
Жаңғақ нугасы да лимон нугасы сияқты дайындалады.
Бір килограмм жаңғақ нугасын жасауға 430,1 грамм құм шекер, 293,1 грамм сірне, 260,1 грамм қуырылған лещина жаңғағының дәні (бұл 273,8 грамм кептірілмеген жаңғаққа пара-пар), 45,0 грамм ара балы, 35,0 грамм жұмыртқаның ақ уызы, 48,0 - жоғары сортты ұн, 3,0 грамм ванилин эссенциясы қажет.
Жаңғақ нугасы сопақша, тік: бұрышты немесе төрт бұрышты болады. Ылғалдылығы – 6-8 процент.
Жарияланған-2016-03-01 12:01:59 Қаралды-1927
САЛМАҚСЫЗДЫҚТА ТІРШІЛІК
Космоста адам ешқайда құламайды, мұнда «жоғарғы» жақ, «төменгі» жақ деген уғым жоқ.
ТӨЛЕГЕН ДОСМАҒАМБЕТОВ
Досмағамбетов Төлеген Сәбитұлы (1940-2001) - мүсінші, Қазақстанның еңбек сіңірген өнер қайраткері. Ол 1940 жылы Солтүстік Қазақстан облысы Уәлиханов ауданы Мұртық ауылында дүниеге келген. Алматы көркемсурет училищесін (1959), Ленинград кескіндеме, мүсін ж
ҮСТІРТТІҢ ТАС МҮСІНДЕРІ
Еліміздің батыс бөлігіндегі Маңғыстау облысы аумағында орналасқан көтеріңкі, жазық келген Үстірт және оның кемерлерінің пішіндері адам қызығарлықтай. Дүние жүзінде теңдесі жоқ қыраттар мен кемерлер мыңдаған жылдар бойы жел мен судың әсеріне ұшырап, адам т
ҚАРА ҚАРАҚАТ – ВИТАМИНДІ ӨСІМДІК
Қара қарақат – биіктігі 125 сантиметрге жететін, бұталы өсімдік.
ЖАҢҒАҚ САЛЫНҒАН АЙВА
Мұқият жуылып, өзегі алынған айва азғана суға салынып пісіріледі. Оның қайнатпасынан қою шырын жасалады.