UF

Жеміс-жидектерді өңдеп алынатын өнімдер

Категориясы: Тағам


Пюре - аздап қайнатылған және қорға арналған жеміс- жидек өнімдері, оның тек бір ғана түрінен жасалады.

Аздап қайнатылған жеміс-жидектер жеміс немесе жидек пюресіне қант немесе қант-сірне шырынын қосып, ылғалдылығын 31 проценттен асырмай қайнатылған жартылай дайын өнім.

Қорға арналған жеміс-жидектер жемістердің табиғи дәмі мен иісінің сақталуын қамтамасыз ететін технология бойынша хош иісті жемістер мен жидектерден дайындалады. Хош иісі аңқып тұратын жемістер мен жидектерден жаңадан дайындалған пюре стерильденеді немесе аздап қант қосып, ылғалдылығы 27-31 процентке жеткенше қайнатылады немесе құм шекермен 1:1,5 және 1:1,2 қатынаста араластырады.

Қорға арналған жеміс-жидектердегі құрғақ заттардың жалпы мөлшері - 3 процент ауытқи отырып, рецептідегі шамасына сәйкес келуі керек.

Консервіленген жеміс-жидек өнімдерінде қорғасын тұздары болмауы тиіс, қалайы мен мыс тұздары және консерванттардың мөлшері өнімнің әр түрі үшін сапалық документтер арқылы (Мемлекеттік стандарт, республикааралық стандарт және республикалық стандарт) шектеледі.

Жеміс пен жидектердің өңдеуден алынған өнімдері ағаш ыдыстарға, полиэтилен қаптарға (фанерден жасалған ыдыстарға), шыны бөтелкелерге, лак жағылған қаңылтыр банкілерге салынады. Пюрелер сыртқы атмосфералық жағдайлар әсер етпейтін оқшауланған бөлмелерде сақталады. Сақтауға ең қолайлы температура 1-2 градус, ауаның салыстырмалы ылғалдылығы 70-80 процент.

  Жарияланған-2016-03-15 14:43:45     Қаралды-591

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

ҚАЗАҚТЫҢ КҮЙШІЛЕРІ

...

Ән-күй өнері қазақ даласында халықпен бірге жасап келеді. Қазақ халқының тарихындағы айтулы оқиғалар ән-күй жанрында өз көрінісін тауып отырған. Әншілер мен күйшілер халықтың мұң-мұқтажын, арман-тілегін, мақсат-мүддесін әндері мен күйлеріне қосқан. Негізі

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖОЛБАРЫС НЕГЕ ШҰБАР, ЖИРАФ НЕГЕ ТЕҢБІЛ?

...

Мұндай түстер аң, құстардың жауынан қорғану үшін ғана емес, аң аулауы үшін де қажет.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АЛТЫН - КҮМІС ТАС ЕКЕН, АРПА - БИДАЙ АС ЕКЕН

...

Қазақтың дәстүрлі дастарқанында күріш, бидай, жүгері, тары сияқты дән азықтарынан дайындалатын тағамдар өте мол, бұл тағамдар витаминге бай, организмге сіңімді келеді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БҮЙДАШ ХАН

...

Бұйдаш ханның билігі тек Жетісу жеріне ғана жүрген. Өйткені Таһир ханның кезінде- ақ Қазақ хандығының әлсіреуі күшейіп, қазақ жерінде бірнеше хандар пайда бола бастаған. Бұйдаш - Жетісу жеріндегі қазақ хандарының бірі. Ол аз ғана (1533-1534) хандық құрды.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АЛМАДАН ЖАСАЛҒАН КӘМПИТ

...

Піскен алмалар жуылып, шағын бөліктерге бөлінеді, кастрюльге салынып, үстіне аздап су құйылады да үздіксіз араластырыла отырып, қайнатылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

Кейбір бақалардың шаштары бар

...

Шашты бақа — қосмекенді пискунья тұқымдасына жатады. Бұл түрінің аты қиқым терілердің («шаштардың» )бір-біріне тығыз орналасқандығынан пайда болған, олар аталығында көбею кезінде пайда болады. Бұл түрінің ерекшелігі бүйілердің сүйектерін сындыруға және о

ТОЛЫҒЫРАҚ »