UF

Жеміс-жидектерді өңдеп алынатын өнімдер

Категориясы: Тағам


Пюре - аздап қайнатылған және қорға арналған жеміс- жидек өнімдері, оның тек бір ғана түрінен жасалады.

Аздап қайнатылған жеміс-жидектер жеміс немесе жидек пюресіне қант немесе қант-сірне шырынын қосып, ылғалдылығын 31 проценттен асырмай қайнатылған жартылай дайын өнім.

Қорға арналған жеміс-жидектер жемістердің табиғи дәмі мен иісінің сақталуын қамтамасыз ететін технология бойынша хош иісті жемістер мен жидектерден дайындалады. Хош иісі аңқып тұратын жемістер мен жидектерден жаңадан дайындалған пюре стерильденеді немесе аздап қант қосып, ылғалдылығы 27-31 процентке жеткенше қайнатылады немесе құм шекермен 1:1,5 және 1:1,2 қатынаста араластырады.

Қорға арналған жеміс-жидектердегі құрғақ заттардың жалпы мөлшері - 3 процент ауытқи отырып, рецептідегі шамасына сәйкес келуі керек.

Консервіленген жеміс-жидек өнімдерінде қорғасын тұздары болмауы тиіс, қалайы мен мыс тұздары және консерванттардың мөлшері өнімнің әр түрі үшін сапалық документтер арқылы (Мемлекеттік стандарт, республикааралық стандарт және республикалық стандарт) шектеледі.

Жеміс пен жидектердің өңдеуден алынған өнімдері ағаш ыдыстарға, полиэтилен қаптарға (фанерден жасалған ыдыстарға), шыны бөтелкелерге, лак жағылған қаңылтыр банкілерге салынады. Пюрелер сыртқы атмосфералық жағдайлар әсер етпейтін оқшауланған бөлмелерде сақталады. Сақтауға ең қолайлы температура 1-2 градус, ауаның салыстырмалы ылғалдылығы 70-80 процент.

  Жарияланған-2016-03-15 14:43:45     Қаралды-1524

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

ОРАЗА АЙТ

...

Отыз күн ораза біткеннен кейін рамазан айының жалғасы ретінде үш күн ораза айт мейрамы өтеді. Айттан бір күн бұрын «арафа (арапа)» күні болады. Сол күні мерекеге арналған бауырсақ, шелпек пісіріледі. Арафа күні үй ішін тазалап, мерекеге дайындық жұмыстары

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БАКУ КУРАБЬЕСІ

...

Бұл – үгітілген құырма сияқты тағам.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖАҢҒАҚ САЛЫНҒАН АЙВА

...

Мұқият жуылып, өзегі алынған айва азғана суға салынып пісіріледі. Оның қайнатпасынан қою шырын жасалады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ТЕЙГЛАХ

...

Бұл - қантқа салып қуырған жаңғақтарға ұқсайтын, домалақтап пісіріліп қант пен балға салып қуырылған ұннан жасалатын тағам.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

САДАҚПЕН КӨЗДЕП АТУЫ

...

Англияның садақпен ататын әскери құрамалары 1627-1628 жылдарға дейін қызмет еткен деген тарихи дерек бар.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚОЙ - КӨШПЕЛІ ҚАЗАҚ ӨМІРІНДЕ ӨМІРІНІҢ АЖЫРАМАС БӨЛШЕГІ

...

Ежелден қазақ халқы көшпелі ғұмыр кешті. Мал мен оның өнімдері көшпелі өмірде аса қолайлы игілікке саналды.

ТОЛЫҒЫРАҚ »