МЕЙІЗ ЖӘНЕ ЖАҢҒАҚ САЛЫНҒАН РУЛЕТ
Категориясы: Тағам
Тоқаш пісіруге арналған дайын ашыған қамыр 1,0-1,5 сантиметр қалыңдықта жайылып, шылқытып сарымаймен майланады, үстіне қант және ірілеу етіп ұнтақталған жаңғақ қосылған жүзім себіледі. Орап, табақшаларға салынып, жақ- сылап бабына келтірілген соң жұмыртқа жағылады, қызуы орташа духовкаға қойылып пісіріледі.
Бұл тағамға 500 грамм қамыр, 150 грамнан ішіне салатын жаңғақ және мейіз 130 грамнан май және қант жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-04 13:19:58 Қаралды-1539
КИЕЛІ СҰЙЫҚТЫҚ ДЕГЕН НЕ?

Түркі дүниесінде ағарғанды киелі сұйықтық (сакральная жидкость) деп санаған.
АРША - ӨСІМДІКТІҢ ДӘРІЛІК ҚАСИЕТТЕРІ

Арша – биіктігі 4 метрге жуық, қысы-жазы көгеріп тұратын, бұталы өсімдік. Бұталары сұлап та жатады, кейде түзу өседі.
ЖЕНТТЕН ҚАНДАЙ ТӘТТІ ТАҒАМДАР ІСТЕУГЕ БОЛАДЫ?

Бұл - қыста да, жазда да бұзылмайтын, әрқашан өзінің нәрлілігі мен дәмділігін сақтайтын, сондықтан да көшпелі халықтың дастарқанынан тиесілі орын алған ұлттық тағам.
МИ ТУРАЛЫ НЕ БІЛЕМІЗ?

Мидың ең маңызды бөліктерінің бірі және оның ең жетілген бөлігі – үлкен жарты шарлар қабығы.
ШЕКЕР-ШҮРЕК

Бұл - тоқаш қамырынан жасалып, үстіне қант ұлпасы себілген, үгіліп тұратын дөңгелек печенье (құырма).