КҮНЖІТ ГРИЛЬЯЖЫ
Категориясы: Тағам
Бұл - күнжіт дәні мол салынған карамель сияқты тағам.
Мұның бір килограмын жасауға 435,0 грамм құмшекер, 217,5 грамм сірне, 435,0 грамм кептірілігі, тазартылған күнжіт дәні және 4,3 грамм сарымай жұмсалады.
Тағам төрт бұрыш немесе қиғаш төрт бұрыш формалы қатты, шыны сияқты, карамель массасы мен күнжіт дәнінен тұрады. Ылғалдылығы – 3-4 процент.
Шикізат әркімнің қалауынша алынады.
Жарияланған-2016-02-28 18:32:04 Қаралды-2501
ҚАЗАҚТЫҢ ҚАҺАРМАН ХАНДАРЫ
Қазақ төрінде отырып, халық қамын ойлаған ойлы хандар аз болған жоқ. «Ханда қырық кісінің ақылы бар» деп қазақ халқы тегін айтпаған.
БАЛ ЖАҢҒАҚТАР
Балды жақсылап ерітіп, қантпен, ұнмен, содамен, маймен және ұнтақталған жаңғақтармен араластырып, қатты қамыр иленеді.
ҚҰРАЛАЙ СҰЛУ БЕЛГІСІ
Қазақ поэзиясының жұлдызы Иса Байзақовтың «Құралай сұлу» атты поэмасы бар. Бұл поэмада Құралай сұлудың қайғылы да қасіретті тағдыры суреттеледі.
АҚҚАЛАҚ
Аққалақ - Қазақстандағы жыртқыш аңдар ішіндегі ең кішкентайы. Ұзындығы - 35 см. Ол - батыл, айлакер, ұзын құйрықты аң. Аққалақты кейде «аққия» деп те атайды. Қыста жүні ақ, жазда арқа жүні қызыл қоңыр немесе қара бурыл, бүйірі қара, бауыры ақ болады.
МЕЙІЗ ҚОСЫЛҒАН МЕРЕКЕЛІК ӨРМЕ
Қамыр сүтке қатты етіліп иленеді де, оған май, қант, мейіз, езілген ашытқы, жұмыртқаның сары уызы қосылып, бәрі жақсылап араластырылады. Сөйтіп 90 минут бойы жылы жерге қойылады.