ЖАҢҒАҚ ҚОСЫЛЫП, БАЛ ЖАҒЫЛҒАН КӨКНӘР
Категориясы: Тағам
Бұл - қант-бал шырынында қайнатылып, грек жаңғағы немесе фундук қосылған көкнәр дәнінен жасалады. Қиғаш төрт бұрышты формаға келтіріледі. Тағамның ылғалдылығы 3 проценттен аспайды. Бір килограмында кемінде 50 данасы болады.
Қайнап жатқан шырынды үнемі араластыра отырып, аз-аздан көкнәр дәні салынады. Қайнатып бола бергенде (температурасы 120 градусқа жеткенде) жаңғақ дәндері қосылады. Массаның ылғалдылығы қажетті деңгейге жеткенде басқа ыдысқа салып алынып салқындатылады да 10-12 миллиметр қалыңдықта қиғаш төрт бұрыш етіліп кесіледі. Содан соң қаңылтыр қораптарға салынады.
Жарияланған-2016-03-16 09:35:31 Қаралды-2942
ГРЕК ЖАҢҒАҒЫ ҚОСЫЛҒАН, БАЛ ЖАҒЫЛҒАН РУЛЕТ
Дайын қамыр мөлшері 20 х 25 сантиметрден келетіндей етіліп жайылады. Оның бір шеті екінші шетінен жұқалау болуы керек.
СИЫР ҚАЛАЙ ЖАРАТЫЛДЫ?
Дәстүрлі сенімде төрт түлік кез келген адамға емес, іске, шаруаға қыры бар жанға бітетіндігін қазақ «Сиыр қалың нуға, қоры үзілген қуға бітеді» деп мақалдаған.
ЕЖЕЛГІ ҮРГЕНІШ
10 ғасырда жазған араб географтарының (Ибн Хордадбек, Макдиси) айтуынша, Үргеніш бүкіл Хорезмде көлемі жағынан екінші қала болған.
СӘНДІ БҰЙЫМДАР ЖАСАУ ӨНЕРІ
Үй-ішілік тұрмыста күніне қанша бұйым қолымыздан өтеді десеңші. Егер соның бәрі суретшінің қолынан шықса, дереу өнер туындысына айналар еді.
БАЛ ЖАҢҒАҚТАР
Балды жақсылап ерітіп, қантпен, ұнмен, содамен, маймен және ұнтақталған жаңғақтармен араластырып, қатты қамыр иленеді.