ГРЕК ЖАҢҒАҒЫ ҚОСЫЛҒАН, БАЛ ЖАҒЫЛҒАН РУЛЕТ
Категориясы: Тағам
Дайын қамыр мөлшері 20 х 25 сантиметрден келетіндей етіліп жайылады. Оның бір шеті екінші шетінен жұқалау болуы керек. Қалың шетіне жұмыртқа, ал жұқалау шетіне бал жағып, ұнталған жаңғақ және қант себіледі. Қамырды жұқалау шетінен бастап орап, маймен майланған жұқа табаға салып, үстіне жұмыртқа жағылады. Қамырдың буы шығуы үшін ол 5-6 жерден таяқшамен тесіледі.
Рулет пеш температурасы 180-200 градусқа жеткізіліп, 30-40 минут бойы пісіріледі.
700 грамдық рулет жасау үшін 2 стакан ұн, ішіне салатын бір стакан грек жаңғағы, жарты стакан құм шекер, екі ас қасық бал, сегізден бір бөлік ұнталған дәм қабық, үстіне жағу үшін бір жұмыртқа жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-10 14:29:15 Қаралды-2949
ДУАДАҚ
Дуадақ - далалы жерде кездесетін ірі құстың бірі. Республикамызда дуадақты шөл және шөлейтті, далалы жерлерде кездестіруге болады. Басы мен мойны сұр, арқасы жирен түсті, бауыры ақшыл, қанаты ақ, қанатының ұшы ғана қара болып келеді.
ВАНИЛЬДІ РАХАТ-ЛУКУМ
Бұл - төрт бурышты кубик формалы крахмал қосып қант-сірне шырынынан қайнатып жасаған сілікпе (желе) секілді тағам. Бір килограмында оралмаған 40-50 кәмпит болады.
ПАЙҒАМБАР НЕГЕ БАЛДЫ (ӘСЕЛ) ТАҢДАМАДЫ?
Расында, ең шырынды гүл мен шүйгінді шөптен жиналатын балдың адам денсаулығына пайдасы зор екені бесенеден белгілі.
ТАҒАМ ДАЙЫНДАУҒА ӨНІМДЕРДІҢ ӨЛШЕМ МӨЛШЕРІ
Тағам әзірлеу үшін көптеген үйде арнвйы таразы бола бермейді. Оның үстіне бір тағамға жаратылатын бүкіл өнімді таразыға тартып жату – уақыттың жауы.
НЕМІС ОВЧАРКАСЫ
Бұл овчарка өткен ғасырдың аяғында шығарылып, әуелі Германияның түрлі облыстарында қой бағатын бақташы ит ретінде пайдаланылды.