UF

ЖАҢҒАҚ КӘМПИТТЕРІ

Категориясы: Тағам


Бірінші вариант.

Терең табаға қант салынып, жақсы жанып жатқан отқа қойылады. Ол ашық қоңыр түске енгенше қыздырылып, жаңғақ дәндері қосылады да бәрі жақсылап тез-тез араластырылады. Кішіректеу жаңғақтай етіп домалақталып, май жағылған жұқа табаға салынады. Салқындап келе жатқан домалақтардан тездетіп кәмпиттер жасалады.

Кәмпит жасау үшін барлық варианттарда да бадам, лещина жаңғағының немесе жер жаңғағының дәндерін пайдалануға болады.

Бұл кәмпитті жасауға 500 грамнан қант пен жаңғақ қажет.

Екінші вариант.

Жаңғақ шағылып, дәні тұтас алынып, екіге бөлінеді. Терең ыдысқа қант ұлпасы, жұмыртқа ақ уызы, салқын су және ванилин салынып, бәрі жақсылап араластырылады да алынған массадан домалақтар жасалады. Әр домалақтың екі жағына жаңғақтың қыздырылған жарты дәні жабыстырылады.

Бұл тағамды жасауға 400 грамм қант ұлпасы, 200 грамм жаңғақ, 10 грамм су, 2 грамм ванилин және бір жұмыртқа жұмсалады.

Үшінші вариант.

Қант ұлпасына жұмыртқа ақ уызы қосылып, жақсылап әбден шайқалады да ванилин және ұнтақталған жаңғақ қосылады. Қоспа иленіп, одан көлемі бірдей етіліп домалақтар жасалады. Әр домалақтың ортасына екі мейізден салынады. Бір жұмыртқаның ақ уызы шайқалып көпіршітіледі де оған домалақтар батырылып алынады. Содан соң үккішпен үгілген шоколадқа аунатылады. Дайын болған кәмпиттер салқын жерде сақталып, 2-3 күннен кейін дастарқанға қоюға келеді.

Бұл тағамды жасауға 200 грамм қант ұлпасы, 250 грамм жаңғақ, 70 грамм мейіз, 2 грамм ванилин және 3 жұмыртқа жұмсалады.

Төртінші вариант. Жаңғақ дәндері тұтас күйін сақтай отырып, қабығынан тазаланады. Суға батырып алынып, мол қылып қант ұлпасы жағылады да осы күйінде бір сағат бойы ұсталады. Содан соң терең табаға салынып, отқа қойылады да қант карамельге айналғанша жаңғақтар араластырыла беріледі.

Бұл кәмпитті жасауға 300 грамм жаңғақ, 50 грамм қант ұлпасы және 10 грамм су жұмсалады.

Бесінші вариант. Ұнтақталған жаңғақтан, қант ұлпасынан, шоколадтан және бір жұмыртқа ақ уыздан қоспа дайындалып, жақсылап араластырылады. Сол қоспа қалың етіп жайылып, төрт бұрышталып және қиғаш терт бұрыштаталып кесіледі де әбден шайқалған белокқа батырып алынып, үккішпен үгілген шоколадқа аунатылады. Содан соң ыдысқа немесе жұқа табаға салып кептіріледі.

Бұл тағамды жасауға 250 грамм жаңғақ, 130 грамм қант ұлпасы, 1 шоколад, 2 жұмыртқаның ақ уызы жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-04 16:32:04     Қаралды-553

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

ҚАЗАҚТЫҢ ҚАҺАРМАН ХАНДАРЫ

...

Қазақ төрінде отырып, халық қамын ойлаған ойлы хандар аз болған жоқ. «Ханда қырық кісінің ақылы бар» деп қазақ халқы тегін айтпаған.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

СҮЙЕКТЕН ЖАСАЛҒАН ҚАНДАЙ БҰЙЫМДАР БОЛАДЫ?

...

Мал шаруашылығымен, аңшылықпен айналысқан қазақ халқы жануарлардын сүйектерін де түрлі қажеттеріне жарата білген. Қазақ шеберлері үй жиһаздарын, саз аспаптарын, т.б. әзірлегенде оларды әшекейлеп безендіру үшін мүйіз бен сүйекті кеңінен пайдаланған.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

САБУНИ АЛУАСЫ

...

Бұл сап-сары болғанша созылған, ұнмен және құйрық майымен араластырылған карамель массасы.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҮСТІРТ ҚОРЫҒЫ

...

Үстірт қорығы 1984 жылы 12 шілдеде ұйымдастырылды. Үстірт қорығы Маңғыстау өңіріндегі Үстірттің шөлді табиғатын қорғау мақсатында құрылған. Үстірт қорығы көлемі жағынан үлкен шөлді аймақты қамтиды.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БИАТЛОН ТАРИХЫНАН

...

Биатлон ... «атлон» грекше «күрес» деген сөз. Биатлон жарысы кезінде спортшылар шаңғымен сырғанап және мылтықпен нысанына көздеп атып өнер көрсетеді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ТҰТ АҒАШЫНЫҢ ПАЙДАСЫ

...

Тұт ағашының жидегін жеуге болады. Жапырағында, қабығында илік заты көп. Жидегінің құрамында қант көп болады, жеуге келеді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »