ЖАҢҒАҚ ДӘНІ САЛЫНҒАН ҚУЫРМА (печенье)
Категориясы: Тағам
Өсімдік майынан, қанттан, жаңғақтан, ұннан және цедра мен жарты лимонның шырыны қосылып қамыр иленеді. Ол төрт-бес бөлікке бөлініп, жарты сантиметрдей қалыңдықта жайылады. Стакан кенересімен немесе басқа арнайы затпен дөңгелектеліп кесіледі. Олардың бір жағын жұмыртқа ақ уызына батырып, содан соң кристалды қантпен араластырылған жаңғақ ұнтағына аунатып алып, алтындай сарғайғанша пісіріледі.
Егер қажет болып жатса қуырманы екеу-екеуден повидломен біріктіруге және ванилин араластырылған қант ұлпасына аунатып алуға болады.
Бұл тағамды жасауға 450 грамм ұн, 200 грамм қант, 250 грамм сарымай, 250 грамм ұнтақталған жаңғақ, дәміне қарай цедра жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-16 11:54:04 Қаралды-2599
ЖАППАЙ ЗАҚЫМДАУШЬІ ҚАРУ

Жаппай зақымдаушы қару - адамдар мен хайуанаттардың арасында жаппай шығып тудыратын үлкен зақымдаушы күшке ие.
ҚҰРҒАҚ ЖЕМІСТЕР МЕН ЖАҢҒАҚТАН ЖАСАЛҒАН ДОМАЛАҚТАР

Тазартылып, қуырылған грек жаңғағы, жуылған жүзім (сүйегінен ажыратылған) және курага ет тартқыштың тар көзді пышағынан екі рет өткізіліп, мұқият араластырылады.
ГРЕКТЕР ОЙЛАП ШЫҒАРҒАН «ПЕНТАТЛОН»

Спорттың бұл түрінің өмірге келуі әскери офицер өміріне байланысты болыпты.
Жеміс-жидектерді өңдеп алынатын өнімдер

Пюре - аздап қайнатылған және қорға арналған жеміс- жидек өнімдері, оның тек бір ғана түрінен жасалады.