ЖАҢҒАҚ ДӘНІ САЛЫНҒАН ҚУЫРМА (печенье)
Категориясы: Тағам
Өсімдік майынан, қанттан, жаңғақтан, ұннан және цедра мен жарты лимонның шырыны қосылып қамыр иленеді. Ол төрт-бес бөлікке бөлініп, жарты сантиметрдей қалыңдықта жайылады. Стакан кенересімен немесе басқа арнайы затпен дөңгелектеліп кесіледі. Олардың бір жағын жұмыртқа ақ уызына батырып, содан соң кристалды қантпен араластырылған жаңғақ ұнтағына аунатып алып, алтындай сарғайғанша пісіріледі.
Егер қажет болып жатса қуырманы екеу-екеуден повидломен біріктіруге және ванилин араластырылған қант ұлпасына аунатып алуға болады.
Бұл тағамды жасауға 450 грамм ұн, 200 грамм қант, 250 грамм сарымай, 250 грамм ұнтақталған жаңғақ, дәміне қарай цедра жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-16 11:54:04 Қаралды-2466
БІРҚАЗАН
Бірқазан - өте ірі құс. Дене пішіні салмақты, әсіресе, тұмсығы өте ұзын. Тұмсығының астыңғы жағында азық жинайтын созылғыш тері қапшығы болады. Олар Қазақстанның қопалы өзен-көлдерінде кездеседі. Бірқазандар топтанып, көп болып тіршілік етеді.
ШҰЖЫҚ ҚАЛАЙ ДАЙЫНДАУҒА БОЛАДЫ?
Шұжық дайындауға арналған жылқы еті 12 күн салқын жерге (34 градус) қойып сорғытылады, Бұл кезде шұжық тығылатын ішек те тұзды суға салынып қойылады.
ЭРЕБУНИ
Бұл - ішіне дәм қабық пен ванилин салынып қабатталған қамырдан жасалатын шығыстың жаңадан шығарылған тәтті тағамы.
СОЛТҮСТІК ҚАЗАҚСТАН ОБЛЫСЫ
Солтүстік Қазақстан облысы Қазақстанның қиыр солтүстігінде орналасқан. Облыс 1936 жылы 29 шілдеде құрылды. 1997 жылы кұрамына Көкшетау облысы қосылып, 1999 жылы оның үш ауданы мен Көкшетау қаласы Ақмола облысына берілді. Солтүстік Қазақстан облысының құра