UF

АЛМАТЫНЫҢ ТӘТТІ НАНЫ

Категориясы: Тағам


Бұл нанды жасау үшін май, қант, қатырылған (меланж) немесе қатырылмаған жұмыртқа, сода немесе аммоний араластырылады. Оған су, жүзім қосылады, ұн салынып, қамыр иленеді. Жаңғақ ұнтақталды. Қамыр 58 грамнан он бөлікке бөлінеді. Олар сопақтау етіп жайылады да жаңғаққа аунатып, алынады. Алдын-ала май жағылған табаққа салынады да пеш температурасы 160-200 градусқа жеткізіліп, пісіріледі.

Бұл нанды жасауға 270 грамм ұн (оның 20 грамы үстіне себуге кетеді), 8 грамм құм шекер, 75 грамм сарымай, 100 грамм жұмыртқа (екі жарым жұмыртқа) немесе меланж (қатырылған жұмыртқа), 80 грамм жүзім, 4 грамм сода немесе аммоний, 25 грамм тазартылған грек жаңғағы, 45 грамм су, табақты майлау үшін 20 грамм өсімдік майы жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-15 16:38:56     Қаралды-806

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

ТӘТТІЛЕР РЕЦЕПТІЛЕРІ

...

Дастарқанын түрлендіре түскен қыз-келіншектеріне үмітпен тіске басар тәттілер - торт, печенье, пирогтар.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КҮНЖІТ НУГАСЫ

...

Бұл - шайқалған кәмпит массасына күнжіт қосылған тағам.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КОМЕТА

...

КОМЕТА (грек. kometes) - құйрықты жұлдыз, дәл мағынасы ұзыншашты - аспанда оқта-текте тұманданған объект түрінде байқалып, жұлдыздарға қатысты орын ауыстыратын және әдетте центрінде қылаң түйіртпегі (ядросы) бар, Күн жүйесіндегі аспан денесі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ШИ БАУЫРСАҚ

...

Сүтке, жұмыртқа қосылған сорпаға иленген қамыр созылып, ұсақтап туралады да мол етіп май құйылып

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АНИМАЛИСТ ДЕГЕН КІМ?

...

ЖИДЕК іздеп орманды шарлап-шарлап әбден шаршаған кішкене қонжық кенет отыра кетті. Суретшінің шебер қолы қонжықтың ұйпа-тұйпа мамық жүнін, таңғала қараған аңғал көзін айнытпай жеткізген.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ТАСШҮЙГІН – ЖҮРЕК ҚАТТЫ СОҚҚАНДА ЕМ ҮШІН ПАЙДАЛАНАДЫ

...

Тасшүйгін – биіктігі жарты метрге дейін жететін, көп жылдық, шөп тектес өсімдік.

ТОЛЫҒЫРАҚ »