UF

АЛМАТЫНЫҢ ТӘТТІ НАНЫ

Категориясы: Тағам


Бұл нанды жасау үшін май, қант, қатырылған (меланж) немесе қатырылмаған жұмыртқа, сода немесе аммоний араластырылады. Оған су, жүзім қосылады, ұн салынып, қамыр иленеді. Жаңғақ ұнтақталды. Қамыр 58 грамнан он бөлікке бөлінеді. Олар сопақтау етіп жайылады да жаңғаққа аунатып, алынады. Алдын-ала май жағылған табаққа салынады да пеш температурасы 160-200 градусқа жеткізіліп, пісіріледі.

Бұл нанды жасауға 270 грамм ұн (оның 20 грамы үстіне себуге кетеді), 8 грамм құм шекер, 75 грамм сарымай, 100 грамм жұмыртқа (екі жарым жұмыртқа) немесе меланж (қатырылған жұмыртқа), 80 грамм жүзім, 4 грамм сода немесе аммоний, 25 грамм тазартылған грек жаңғағы, 45 грамм су, табақты майлау үшін 20 грамм өсімдік майы жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-15 16:38:56     Қаралды-240

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

ҰЙЫТЫЛҒАН БАДАМ

...

Бұл - тазартылған бадам дәндері батырылған кілегей помадасынан тұратын дөңгелек формалы тағам. Бетіне карамель массасынан көз салынады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖАҢҒАҚ БӨЛКЕСІ

...

Жаңғақ бөлкесін жасау үшін жылытылған сүтке ашытқы қосылып, ол әбден еріп кеткенше араластырылады. Оның үстіне кагор шарабы құйылып, қант, жұмыртқа, тұз, какао, ұн, ұнтақталған жаңғақ салынады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ШАЙШӨП – АСҚАЗАН БЕЗДЕРІНІҢ ЖҰМЫСЫН КҮШЕЙТЕДІ

...

Ертедегі Римде бұл өсімдікті аса пайдалы деп санаған.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

17 ТҮРЛІ БАЛЫҚ ТАҒАМДАРЫ

...

Тағамдық құнарлылығы жағынан балықтың еттен айырмасы шамалы.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚЫЗҒЫЛТ РАХАТ-ЛУКУМ

...

Бұл мармелад секілді тағам. Бетіне қант ұлпасы себіледі. Формасы төрт бұрышты болады. Ылғалдылығы – 17-19 процент.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

1 ҚЫРКҮЙЕК – БІЛІМ КҮНІ!

...

1 қыркүйек - бүкіл балаларының мерекесі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »