UF

АЛМАТЫНЫҢ ТӘТТІ НАНЫ

Категориясы: Тағам


Бұл нанды жасау үшін май, қант, қатырылған (меланж) немесе қатырылмаған жұмыртқа, сода немесе аммоний араластырылады. Оған су, жүзім қосылады, ұн салынып, қамыр иленеді. Жаңғақ ұнтақталды. Қамыр 58 грамнан он бөлікке бөлінеді. Олар сопақтау етіп жайылады да жаңғаққа аунатып, алынады. Алдын-ала май жағылған табаққа салынады да пеш температурасы 160-200 градусқа жеткізіліп, пісіріледі.

Бұл нанды жасауға 270 грамм ұн (оның 20 грамы үстіне себуге кетеді), 8 грамм құм шекер, 75 грамм сарымай, 100 грамм жұмыртқа (екі жарым жұмыртқа) немесе меланж (қатырылған жұмыртқа), 80 грамм жүзім, 4 грамм сода немесе аммоний, 25 грамм тазартылған грек жаңғағы, 45 грамм су, табақты майлау үшін 20 грамм өсімдік майы жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-15 16:38:56     Қаралды-2139

Мәлімет сізге көмек берді ма

БЕКІРЕ

...

Бекіре (осётр) - аузы кіші, тұмсығы сүйір, дене тұрқы 2 м-ге, салмағы 12- 24, кейде 80 кг-ға дейін баратын көшпелі балық. Теңізде және оған құятын өзендерде өседі. Олар уылдырықтарын сәуір-мамыр айларында өзенге шашқаннан кейін теңізге қайта оралады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ІНЖІР ОЙЛАСЫ

...

Жеміс массасы мен жаңғақты қант-сірне шырынына қосып қайнатып, бадам және грек жаңғағымен әшекейлеген тағам осылай аталады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ТБИЛИСИ ПАХЛАВАСЫ

...

Арасына жаңғақ салып, майға және балға малынған қамырды қабаттап жасаған тағам осылай деп аталады. Формасы қиғаш төрт бұрышты. Ылғалдылығы 11,5-14,5 пайыз.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

Юбкалардың түсінің саралануы

...

Kilt «киімді дене бойымен айналдыру» деп аударылады. Бірақ, заманауи килт – бұл материяның 3-8 ярдтан (7 метрден көп) тұратын аса күрделі конструкция.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ТҮЙЕ ЖАПЫРАҚ РАУҒАШ ЖӘНЕ ВИТТРОК РАУҒАШЫ

...

Рауғаштың медицинаға ену тарихы өте қызық. Біздің эрамыздан 2700 жыл бұрын бұл өсімдік Қытайда іш жүргізетін дәрі ретінде қолданылған.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ТЫНЫСЫҢ САУ БОЛСЫН ДЕСЕҢ...

...

Дем алғанда аузың әрдайым жабулы болсын.

ТОЛЫҒЫРАҚ »