UF

ТБИЛИСИ ПАХЛАВАСЫ

Категориясы: Тағам


Арасына жаңғақ салып, майға және балға малынған қамырды қабаттап жасаған тағам осылай деп аталады. Формасы қиғаш төрт бұрышты. Ылғалдылығы 11,5-14,5 пайыз.

Дайындалу технологиясы баку пахлавасы мен тоқаш пахлава жасау технологиясындай.

Бір килограмм тбилиси пахлавасын жасауға 296,8 грамм жоғары сортты ұн, 196,8 грамм сарымай, үстіне құятын 18,1 грамм май, 16,0 грамм қатырылған жұмыртқа, майлауға арналған 27,0 грамм қатырылған жұмыртқа, ішіне салатын 40,0 грамм бал, үстіне құятын 35,0 грамм бал, 217,0 грамм құм шекер, 2,1 грамм тұз, 0,3 грамм лимон қышқылы, ішіне салатын 2,5 грамм дәм қабық, ішіне салатын 2,5 грамм кардамон және ішіне салатын 217 грамм жаңғақ жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-02 13:16:56     Қаралды-319

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

ӨЗ ЖҮГІРЕТІН ЖОЛ ЖАЙЫНДА

...

Әуелгі сөз латынның «транспортаре» - «тасымалдау» деген сөзінен шыққан.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БАДАМ ҚОСЫЛҒАН ҮГІЛГІШ ҚАТТАМА

...

Ұн мен қант араластырылып, кесек-кесек күйінде сарымай немесе маргарин, жұмыртқа (бір жұмыртқа ақ уызы бетіне жағуға қалдырылады), ванилин немесе ұсақ көзді үккішпен үгілген лимон цедрасы

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ШЕГІРШІН – ПОДАГРАНЫ ЕМДЕУ ҮШІН ҚОЛДАНЫЛАДЫ

...

Шегіршін ылғалды шабындықтарда, орманның шеттерінде, сайларда, өзен жағасында, бұталардың арасында өседі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АЙВАДАН ӘР ТҮРЛІ ТАҒАМДАР ЖАСАУ

...

Айва жемісінің құрамында қант, алма, лимон қышқылдары, пектин, илік заттары және С витамині болатын ағаш. Шикілей жеуге жағымсыз, себебі жемісінде илік заты көп, тілді қуырып, ауызды құрғатады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КҮНЖІТ НУГАСЫ

...

Бұл - шайқалған кәмпит массасына күнжіт қосылған тағам.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ӘЛЕМНІҢ 9 ТАҢҒАЛАРЛЫҚ АҒАШТАР

...

Өсімдіктердің мыңдаған түрлері жер шарының түкпір-түкпірінде өсетін ғаламат ағаштар, оның ішінде 9 түрлері төменде келтірілген.

ТОЛЫҒЫРАҚ »