UF

ТБИЛИСИ ПАХЛАВАСЫ

Категориясы: Тағам


Арасына жаңғақ салып, майға және балға малынған қамырды қабаттап жасаған тағам осылай деп аталады. Формасы қиғаш төрт бұрышты. Ылғалдылығы 11,5-14,5 пайыз.

Дайындалу технологиясы баку пахлавасы мен тоқаш пахлава жасау технологиясындай.

Бір килограмм тбилиси пахлавасын жасауға 296,8 грамм жоғары сортты ұн, 196,8 грамм сарымай, үстіне құятын 18,1 грамм май, 16,0 грамм қатырылған жұмыртқа, майлауға арналған 27,0 грамм қатырылған жұмыртқа, ішіне салатын 40,0 грамм бал, үстіне құятын 35,0 грамм бал, 217,0 грамм құм шекер, 2,1 грамм тұз, 0,3 грамм лимон қышқылы, ішіне салатын 2,5 грамм дәм қабық, ішіне салатын 2,5 грамм кардамон және ішіне салатын 217 грамм жаңғақ жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-02 13:16:56     Қаралды-725

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

ОРМАН – БІЗДІҢ БАЙЛЫҒЫМЫЗ!

...

«Ағаш ексек біз, не еккеніміз?» деген жолдармен басталатын өлеңі бар. Бұл сұрауға әрбір маман әрқалай жауап берер еді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ОБА

...

Оба - адамдар мен жануарлардың өте тез жұғатын күшті жұқпалы ауруы. Әдетте оба жалпы әлсіздікпен басталып калтырауға, бас ауыруына, естен тануға алып келеді, температурасы тез көтеріледі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ХАЛВАЙТАР

...

Ұннан жасалған сүйық алуа осылай деп аталады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

Дәм қабық (корица) қосылған крандір

...

Тоқаш қамырынан жасалатын тағамды шығыс халқы осылай атайды.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

РАХАТ-ЛУКУМ

...

Кондитер өнеркәсібі ванильді, қызғылт, жаңғақ қосылған, шоколад қосылған, ассорти рахат-лукумдарын шығарады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

САБУНИ АЛУАСЫ

...

Бұл сап-сары болғанша созылған, ұнмен және құйрық майымен араластырылған карамель массасы.

ТОЛЫҒЫРАҚ »