UF

ІНЖІР ОЙЛАСЫ

Категориясы: Тағам


Жеміс массасы мен жаңғақты қант-сірне шырынына қосып қайнатып, бадам және грек жаңғағымен әшекейлеген тағам осылай аталады.

Ашық отқа қойып қайнатқан кезде рецепте көрсетілген мөлшерді көбейтуге болмайды, өйткені масса күйіп кетеді.

Жүзім ойласы үккіштен өткізілген жүзім массасы мен өрік дәнін қант-сірне шырынына қосып қайнату жолымен жасалады. Оны әшекейлеу үшін қолданылатын бадам қабығынан тазаланады.

Салқындатылған соң ойланың бүйір жақтарына өрік сүйегінің ұнтақтары себіледі де, қайтадан жәшікке салынады. Әрбір жәшікке інжір ойласының 6-7 килограмы кетеді.

Бір килограмм ойла жасауға 410,0 грамм қант, 61,5 грамм сірне, 410,0 грам інжір, 12,3 грамм грек жаңғағының дәні, 2,0 грамм лимон қышқылы, 24,6 грамм бадам және 143,5 грамм өрік сүйегінің дәндері жұмсалады.

Дайын тағамның ылғалдылығы – 9-10 процент, ең ұзақ сақталатын мерзімі  2,5 ай.

  Жарияланған-2016-03-01 11:40:08     Қаралды-740

Мәлімет сізге көмек берді ма

ҚАБАТТАЛҒАН ПАХЛАВА

...

Ішіне жаңғақ салып, ашытқы қосылған қамырдан жасалған май мен балға салынған тағам осылай аталады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АНАР ШӘРБӘТІ

...

Жас анардан сығып алынған шырын тот баспайтын ыдысқа құйылады. 1 стакан жылы суға қант езіледі. Олар шырынға қосылады да отқа қойылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ХОЛОПТАР - БҰЛ КІМ?

...

Холоптар – орыс мемлекетіндегі феодалдық тәуелді адамдар тобы.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АРАЛДАР ҚАЛАЙ ПАЙДА БОЛҒАН?

...

Егер судың мөлдірлігі тап ауа сияқты болса, онда кемемен жүзіп келе жатып тереңдегі небір тау жоталары мен шатқал шыңдарды, тіп-тік құлама жартастарды көруге болар еді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

РЕГБИ СПОРТ ОЙЫНЫ

...

Регби спорты - футбол ойынымен бір күнде бір жылда дүнеге келген спорт.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ШАШУБАЙ ҚОШҚАРБАЕВ

...

Шашубай Қошқарбаев (1865-1952) - қазақтың белгілі айтыскер ақыны, сазгер, әнші, гармонь, домбыра аспаптарында шебер орындаушы. Ол Қарағанды облысындағы «Қызыл шоқы» деген жерде дүниеге келіп, ғасырға жуық ғұмыр кешті.

ТОЛЫҒЫРАҚ »