UF

ІНЖІР ОЙЛАСЫ

Категориясы: Тағам


Жеміс массасы мен жаңғақты қант-сірне шырынына қосып қайнатып, бадам және грек жаңғағымен әшекейлеген тағам осылай аталады.

Ашық отқа қойып қайнатқан кезде рецепте көрсетілген мөлшерді көбейтуге болмайды, өйткені масса күйіп кетеді.

Жүзім ойласы үккіштен өткізілген жүзім массасы мен өрік дәнін қант-сірне шырынына қосып қайнату жолымен жасалады. Оны әшекейлеу үшін қолданылатын бадам қабығынан тазаланады.

Салқындатылған соң ойланың бүйір жақтарына өрік сүйегінің ұнтақтары себіледі де, қайтадан жәшікке салынады. Әрбір жәшікке інжір ойласының 6-7 килограмы кетеді.

Бір килограмм ойла жасауға 410,0 грамм қант, 61,5 грамм сірне, 410,0 грам інжір, 12,3 грамм грек жаңғағының дәні, 2,0 грамм лимон қышқылы, 24,6 грамм бадам және 143,5 грамм өрік сүйегінің дәндері жұмсалады.

Дайын тағамның ылғалдылығы – 9-10 процент, ең ұзақ сақталатын мерзімі  2,5 ай.

  Жарияланған-2016-03-01 11:40:08     Қаралды-1917

Мәлімет сізге көмек берді ма

ТЕМПЕРА ДЕГЕН НЕ?

...

Бұл сөз бояудың атын да, сол бояумен салынған шығарманы да бірдей білдіреді. Темпера дайындалу әдісіне байланысты үш түрге бөлінеді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҒАЛАМШАРДЫҢ ӘР ТҮКПІРІНДЕ ШУАҚ КҮНДЕРІ ҚАНША?

...

Табиғатта нашар ауа райы жоқ. Жағымсыз климат болады. Себебі адам өзінің айқын жағдайларда әр түрлі көңіл сезеді:

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АЛМҰРТТАН ӘР ТҮРЛІ ТАҒАМДАР ЖАСАУ

...

Алмұрттың жемісінде қант, пектин, илік, бояу заттар, алма және лимон қышқылдары, В1, С витаминдері бар. Бұл заттар адам тіршілігіне және организмдегі зат алмасу процесін жақсартуға өте қажетті.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖЫЛ МАУСЫМДАРЫ ТУРАЛЫ

...

Қөктем туады, жаз шығады, күз түседі, қыс келеді. Халықтың ұғым-тусінігіне орай қалыптасқан сөз тіркесі осылай айтыла ды.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

СӘБІЗ - ҚУЫҚТАҒЫ ТАС ПЕН ҚҰМДЫ ЕРІТЕДІ

...

Құрамында В тобындағы витаминдер, А витамині, крахмал, қант, каротин бар.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

Кальмарлар ұша алады

...

Тынықмұхит кальмары – «ұшатын» мүмкіндігі бар, онқолды тұқымдастардың ішіндегі басаяқты ұлулар түрі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »