UF

ІНЖІР ОЙЛАСЫ

Категориясы: Тағам


Жеміс массасы мен жаңғақты қант-сірне шырынына қосып қайнатып, бадам және грек жаңғағымен әшекейлеген тағам осылай аталады.

Ашық отқа қойып қайнатқан кезде рецепте көрсетілген мөлшерді көбейтуге болмайды, өйткені масса күйіп кетеді.

Жүзім ойласы үккіштен өткізілген жүзім массасы мен өрік дәнін қант-сірне шырынына қосып қайнату жолымен жасалады. Оны әшекейлеу үшін қолданылатын бадам қабығынан тазаланады.

Салқындатылған соң ойланың бүйір жақтарына өрік сүйегінің ұнтақтары себіледі де, қайтадан жәшікке салынады. Әрбір жәшікке інжір ойласының 6-7 килограмы кетеді.

Бір килограмм ойла жасауға 410,0 грамм қант, 61,5 грамм сірне, 410,0 грам інжір, 12,3 грамм грек жаңғағының дәні, 2,0 грамм лимон қышқылы, 24,6 грамм бадам және 143,5 грамм өрік сүйегінің дәндері жұмсалады.

Дайын тағамның ылғалдылығы – 9-10 процент, ең ұзақ сақталатын мерзімі  2,5 ай.

  Жарияланған-2016-03-01 11:40:08     Қаралды-360

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

ШИ БАУЫРСАҚ

...

Сүтке, жұмыртқа қосылған сорпаға иленген қамыр созылып, ұсақтап туралады да мол етіп май құйылып

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ТАМИМ ИБН БАХР

...

IX ғасырдың басында Араб халифатының өкілі Тамим ибн Бахр Кимек (Қимақ) қағандығына саяхат жасайды. Түркі тілдес кимектер Шығыс және Орталық Қазақстан жерін, Ертістің орта алабын мекендеген. Тамим ибн Бахр Ұлы Жібек жолында орналасқан белгілі Тараз қаласы

ТОЛЫҒЫРАҚ »

СУТ ЖУРЕК АУРУЫНАН ҚОРҒАЙДЫ

...

Бала кезінде сүт өнімдерін үзбей қолданған адамдар жүрек талмасымен ауырмайды екен.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ДӘСТҮРЛІ ҰН ТАҒАМДАРЫ

...

Ұн тағамдары өзінің қоректілік құндылығы жағынан жоғары калориялы тағамдарға жатады. Өйткені оның құрамына май да, ет те, сүт өнімдері де, жұмыртқа да, тіпті көкөніс те енеді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КӨРКЕМ СУРЕТТЕ КОЛОРИТ

...

Креслода кішкене бала отыр. Оның бірдеңеге қатты елегізгені байқалады. Әлденеден назарын аудармай, тесіле қарап қапты. Бұл Мика Морозовтың портреті. Салған - В.А.Серов.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ИТМҰРЫННАН ЖАСАЛҒАН КӘМПИТ

...

Итмұрын жемістері жуылып, дәнінен тазаланады да, кастрюльге салынып, үстіне су құйылады. Сөйтіп бәсең отқа қойылып, жұмсарғанша қайнатылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »