АЛШАДАН ЖАСАЛҒАН КӘМПИТ (пастила)
Категориясы: Тағам
Алша жемістері піскенше қайнатылып, қабығы мен дәндерінен тазалау үшін електен өткізіледі. Ысқылап алынған масса тақтайға жұқалап жағылып, күн көзіне қойып кептіріледі. Ал тақтайларға алдын-ала ерітілген май жағылады. Кепкеннен кейін кәмпит сол қабатымен тұтас алынады. Ол жақсылап оралып, құрғақ жерге қойып сақталады. Дайын болған кәмпиттің түсі мөлдір болады.
Алшадан жасалған кәмпит өте тәтті келеді. Сонымен бірге оның құрамында С витамині көп болады.
Шикізат әркімнің қалауынша салынады.
Жарияланған-2016-03-11 15:32:10 Қаралды-2391
НЕЛІКТЕН ЖАТТЫҒУЛАРДАН КЕЙІН БҰЛШЫҚЕТТЕР АУЫРАДЫ?
Ауыр физикалық күш салудан кейін бұлшықет ауыруы бәріне жақсы таныс...
ПАЗЛДАРДЫ КІМ ОЙЛАП ТАПТЫ?
Алғашқы басқатырғышты 1763 жылы ағылшын картографы және гравюрашысы Джон Спилсбери ағаштан ойып жасаған.
КОМЕТА
КОМЕТА (грек. kometes) - құйрықты жұлдыз, дәл мағынасы ұзыншашты - аспанда оқта-текте тұманданған объект түрінде байқалып, жұлдыздарға қатысты орын ауыстыратын және әдетте центрінде қылаң түйіртпегі (ядросы) бар, Күн жүйесіндегі аспан денесі.
ЖЫЛҚЫ АТЫМЕН АТАЛАҒАН SNICKERS ШОКОЛАД БАТОНЧИК
Snickers - жастар арасында ең танымал батончик
МҮКЖИДЕКТЕН ӘР ТҮРЛІ ТАҒАМДАР ЖАСАУ
Мүкжидектің құрамында қант көп, лимон, бензой және хинин қышқылдары, пектин заттары, бояу заттары, С витамині бар. Халықтық медицинада - мүкжидек экстракты, сиробы, шырыны безгек ауруларымен ауырған адамның температурасын төмендетуге, құрқұлақ ауруын емде