ЖҰМЫРТҚА МЕН СҮТТЕН ЖАСАЛҒАН СІЛІКПЕ
Категориясы: Тағам
Қантқа қосып араластырылған жұмыртқаның сары уызы қайнатылған жылы сүтпен бірте-бірте ерітіліп, ыстың суға қойылады да, ұдайы араластырыла отырып, аздап қоюландырылады. Содан соң қыздыруды тоқтату қажет. Сүтке езілген желатин, ваниль қанты қосылып, қоспа мұқият араластырылады. Содан кейін әбден тоңазығанша суытылады.
Бұл сілікпені дайындауға 800 грамм сүт, жұмыртқаның 800 грамм сары уызы, 120 грамм құм шекер, 0,15 грамм ваниль қанты, 30 грамм желатин жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-05 13:30:17 Қаралды-4330
СҮР ЕТ ДАЙЫНДАУ
Сүрлеу дегеніміз – етті қақтап, тұздап сақтау. Сүр ет ерекше дәмді болады. Өзіне тән иісі Өте жағымды.
ҰЛЫ ФИЛОСОФ ПИФАГОР
Атақты ежелгі грек философы және математигі Самос Пифагор туралы қысқа қызықты деректер жиналған.
ӘЛЕМДЕГІ БАРЛЫҚ НӘРСЕ ТУРАЛЫ ТАҢҒАЖАЙЫП ФАКТІЛЕР
Біздің әлем таңғажайып және қызықты және бұл туралы көптеген дәлелдер бар.
ТАБАН
Республикамыздың су қоймаларының барлығына дерлік таралған жуас балық табан деп аталады. Ол күй талғамайды, егер қоректік азығы мол болса, кез келген таяз, суы тұнық суларда тіршілік ете береді.
СИЫР ҚАЛАЙ ЖАРАТЫЛДЫ?
Дәстүрлі сенімде төрт түлік кез келген адамға емес, іске, шаруаға қыры бар жанға бітетіндігін қазақ «Сиыр қалың нуға, қоры үзілген қуға бітеді» деп мақалдаған.