ЖҰМЫРТҚА МЕН СҮТТЕН ЖАСАЛҒАН СІЛІКПЕ
Категориясы: Тағам
Қантқа қосып араластырылған жұмыртқаның сары уызы қайнатылған жылы сүтпен бірте-бірте ерітіліп, ыстың суға қойылады да, ұдайы араластырыла отырып, аздап қоюландырылады. Содан соң қыздыруды тоқтату қажет. Сүтке езілген желатин, ваниль қанты қосылып, қоспа мұқият араластырылады. Содан кейін әбден тоңазығанша суытылады.
Бұл сілікпені дайындауға 800 грамм сүт, жұмыртқаның 800 грамм сары уызы, 120 грамм құм шекер, 0,15 грамм ваниль қанты, 30 грамм желатин жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-05 13:30:17 Қаралды-3974
ТАҢҚУРАЙ – БЕЗЕУДІ ЕМДЕЙДІ
Таңқурай таулы беткейлерде, бұталардың арасында, тасты жерлерде, сирек ормандардың арасында өседі.
КАНИКУЛ СӨЗГЕ СҮМБІЛЕ ҚАНДАЙ ҚАТЫСЫ БАР?
Біздің әрқайсысымызға сонша үйреншікті осынау сөздің түп негізі...
ШАЙШӨП – АСҚАЗАН БЕЗДЕРІНІҢ ЖҰМЫСЫН КҮШЕЙТЕДІ
Ертедегі Римде бұл өсімдікті аса пайдалы деп санаған.
АРПА - ДӘРІЛІК ӨСІМДІК
Арпа – биіктігі жарты метрге жететін, көпшілікке белгілі, бір жылдық, шөп тектес дақыл.