ҚАЙМАҚҚА ЕЗІЛІП, ҚҰРҒАҚ ЖЕМІСТЕР НЕМЕСЕ ЦУКАТ ҚОСЫЛҒАН ҚҰРТ
Категориясы: Тағам
Кептірілген жемістер жақсылап іріктеледі, сортталып, жуылады. Ірілері бөліп туралады. Ыдысқа салынып дайын болғанша қайнатылады. Содан соң салқындатылады, қаймақпен араластырып, түйілген құрт қосылады. Дастарканға цукатпен немесе курагамен әсемдеп әкелінеді.
Бұл тағамды жасауға 500 грамм тұздалмаған майсыз құрт, 150 грамм қаймақ, 350 грамм жүзім немесе курага, 350 грамм цукат жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-11 14:04:27 Қаралды-4313
ДӘРІЛІК МЕЛИССА
Дәрілік мелисса - биіктігі 120 сантиметрге дейін жететін, көп жылдық, шөп тектес өсімдік.
АЛТЫН - КҮМІС ТАС ЕКЕН, АРПА - БИДАЙ АС ЕКЕН
Қазақтың дәстүрлі дастарқанында күріш, бидай, жүгері, тары сияқты дән азықтарынан дайындалатын тағамдар өте мол, бұл тағамдар витаминге бай, организмге сіңімді келеді.
ӘЛЕМНІҢ ЕҢ ӘДЕМІ БАҚТАР МЕН САЯБАҚТАР
Әлемнің ең әдемі бақтар мен саябақтар виртуалды қыдыруға шақырамыз: