ЖҮЗІМ ШЫРЫНЫНАН ДАЙЫНДАЛҒАН СІЛІКПЕ
Категориясы: Тағам
Жүзім шырыны қайнағанша қыздырылып, оған құм шекер қосылады да ол ерігеннен кейін лимон қышқылы және алдын ала бөктірілген желатин салынады. Содан соң тағы да қайнатылады. Дайын болған тағам аздап салқындатылады да ыдыстарға құйылып, дастарқанға әкелінеді.
Бұл тағамға 750 грамм жүзім шырыны, 250 грамм құм шекер, 30 грамм желатин және 1 грамм лимон қышқылы жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-05 13:21:17 Қаралды-2641
ҚИМАҚТАР
Қимақтар - түркі тілдес тайпалар. Жазба деректерде қимақтар туралы VII ғасырдың басынан белгілі. Олар Батыс Моңғолиядан Шығыс Қазақстанға көшіп, қимақтар одағын құрған.
ЖАНР
Суретшілер әр қилы шығармалар тудырады. Біреуі табиғатты, екіншісі адамды бейнелесе, үшіншісі күнде көріп жүрғен қарапайым заттарды кескіндейді. Міне, шығармаларды сол нені бейнелегеніне қаран, жанрға бөлетін болған.
АРАЛАР ҚАНШАЛЫҚТЫ ПАЙДАЛЫ?
Аралардың адамдарды тамақтандырудағы негізгі үлесі олардың өндіретін балында емес.
КӨМБЕ - КӨМІП ПІСІРГЕН БІР УАҚ МАЛДЫҢ ТҰТАС
Қазақ халқы көмбелерді үйден гөрі түзде көбірек дайындаған. Көмбе - көміп пісірген бір уақ малдың тұтас еті.
ҚАРАТОРҒАЙ
Қараторғай - өте тамаша әнші құс. Әр жылы көктемде қанатты достарымыз - қара- торғайларды ұя жасап қарсы алу дәстүрге айналған. Қараторғай Қазақстанның көп жерлерінде кездеседі. Ол жыл құстарының қатарына жатады.