UF

ҚАБАТТАЛҒАН ҚАМЫРҒА ОРАЛҒАН АЛМА

Категориясы: Тағам


Қабатталатын қамыр былай дайындалады: суға тұз және лимон қышқылы салынып, ерітіледі, жұмыртқа және ұнның оннан тоғыз бөлігін қосып қамыр иленеді. Ол 30 минут салқын жерге қойылады. Май езіліп, қалған ұнмен араластырылады да оның іртіктеніп қалмауы қадағаланады. Май араластырылған ұн төрт бұрышты етіп жайылады.

Қамыр стол үстіне жайылып, төрт бұрышты формаға келтіріледі. Үстіне ұнға араластырылып төрт бұрышты етілген май қойылып, конверт сияқты бүктеледі де қайтадан жайылады. Қамырдың қабаты 1 сантиметрге жеткенде ол төрт бүктеліп қайтадан жайылады да, тағы да сол 1 сантиметр қалыңдыққа жеткенде төрт бүктеп, әрі қарай жаю керек. Осылайша 4-6 рет қайталанады. Қамырды кезекті жаю алдында 15-20 минут салқында ұстап алған жөн.

Қабатталған қамырды дайындау белгілі бір дағдыны керек ететіндіктен, әрі еңбек те көп жұмсалатын болғандықтан бұл үшін қабатталған жартылай фабрикат пайдалануға да болады.

Дайын қамырдың қалыңдығы 0,5 сантиметрге жеткізіліп жайылады да тұтас алманы орауға жететіндей мөлшерде төрт бұрыштап кесіледі. Ішіне қабығы аршылған және дәні мен өзегі алынған алма, ал алманың дәні алынған орындарына құм шекер салынып, алма жайылған қамырдың ішінде «түйіншек» болып қалатындай етіп, шеттері жабыстырылады. Қамырға оралған алманың сыртына жұмыртқа жағылады. Сөйтіп бір-біріне тиіп тұрмайтындай етіп, жұқа табаға салынады да, пеш температурасы 220-250 градусқа жеткізіліп пісіріледі.

Қамыр жақсы жетілуі үшін оған эфир майы (лимон, қалампыр, запыран, зире, т. б.) қосылады.

Дастарқанға қойылар алдында оралған алманың үстіне қант ұлпасы себіледі.

Бұған 270 грамм ұн, 180 грамм сарымай, 2 грамм тұз, 0,3 грамм лимон қышқылы, 600 грамм алма, 100 грамм құм шекер, 40 грамм жұмыртқа және 50 грамм қант ұлпасы жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-05 15:48:37     Қаралды-3078

Мәлімет сізге көмек берді ма

БИАТЛОН ТАРИХЫНАН

...

Биатлон ... «атлон» грекше «күрес» деген сөз. Биатлон жарысы кезінде спортшылар шаңғымен сырғанап және мылтықпен нысанына көздеп атып өнер көрсетеді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АПТАДАҒЫ КҮНДЕРДІҢ ТАРИХИ ҚАЛЫПТАСҚАН АТАУЛАРЫ

...

Қазіргі күн аттары төмендегі ретімен қолданылады; дүйсенбі, сейсенбі, сәрсенбі, бейсенбі, жұма, сенбі, жексенбі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КРАН НЕ ҮШІН ҚОЛДАНЫЛАДЫ?

...

Кран (мұнара краны деп атау дұрысырақ болар еді) қазіргі кез келген құрылыс...

ТОЛЫҒЫРАҚ »

СЫРДАРИЯ

...

Сырдария өзені Орталық Тянь-Шань жоталарынан басталып, Қырғызстан, Өзбекстан, Тәжікстан аймағы аркылы өтіп, Қазақстанда Арал теңізіне келіп құяды. Ұзындығы - 2219 км.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҰСТАЛЫҚ ӨНЕР

...

Ұста - әр түрлі металдан, темірден тұрмыста тұтынатын түрлі бұйымдар мен шаруашылыққа қажет құрал-саймандар, қару-жарақтар, т.б. жасайтын адам. Кейде ұстаны «темірші», «темір ұстасы» деп те атайды. Ертеректе ұсталарды қара ұста, ақ ұста деп екі топқа бөлг

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖАНУАРЛАР ТУРАЛЫ 8 ҚЫЗЫҚТЫ ДЕРЕКТЕР

...

Біздің кішкентай бауырларымыз туралы қаншалықты аз білетініміз таң қалдырады!

ТОЛЫҒЫРАҚ »