АЛМА ҚОСЫЛҒАН КҮРІШ
Категориясы: Тағам
Күріш күрмегінен тазартылады, жуылады. Әуелі суға салынып шала, содан соң сүт құйылып әбден пісіріледі, үстіне май салынады. Алма да жуылып, өзегі мен дәні алынып тасталады. Жұқалап кесіліп, шырынға салынады да жақсылап пісіріледі. Піскен тағам тарелкаларға аударылып, үстіне шырынға пісірілген алма салынады. Бұл тағамның үстіне кілегей құюға да болады.
Бұған 200 грамм күріш, 200 грамм құм шекер, 50 грамм сарымай, 300 грамм алма және 300 грамм сүт, ал шырын үшін 100 грамм құм шекер мен 150 грамм су жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-05 15:32:32 Қаралды-2724
АДАМ ТЕРІСІ ТУРАЛЫ ҚЫЗЫҚТЫ ДЕРЕКТЕР

Биологтар мен дәрігерлер адам терісін бұрыннан зерттеген және оның бізден ешқандай құпиясы қалмаған.
ЖАҢҒАҚ ДӘНІ САЛЫНҒАН ҚУЫРМА

Өсімдік майынан, қанттан, жаңғақтан, ұннан және цедра мен жарты лимонның шырыны қосылып қамыр иленеді.
ЦУКАТ ҚОСЫЛҒАН ШӘРБӘТ

Цукат қосылған помада-кәмпит массасы осылай аталады. Төрт бұрышты. Салмағы 4 килограмнан аспайды. Ылғалдылығы – 10-13 процент.
ШАШ ТУРАЛЫ ҚЫЗЫҚТЫ ДЕРЕКТЕР

Шаш сияқты таныс дене мүшесі сирек сұрақтар тудырады. Шынында да, олар туралы не айтуға болады?
ГЕРОДОТ

Скифтердің тұрмыс-тіршілігімен етене жакын танысқан - тарих атасы Геродот. Грекияның Галикарнасынан шыққан Геродот біздің заманымызға дейінгі 455-445 жылдар шамасында Эгей теңізіне, Парсы еліне, Мысырға, Италияға, Скифияға, Македонияға саяхат жасайды.