UF

ЖҮЗІМ ҚОСЫЛҒАН СТРУДЕЛЬ

Категориясы: Тағам


Ішіне жүзім салынған тоқаш қамырынан жасалатын тағам осылай аталады.

Жүзім пайдаланылар алдында жақсылап іріктеледі, бөгде қоспалары алынып тасталады. Салқын сумен жуылып, елекке салып кептіріледі. Ірі цехтарда жүзім арнайы жүзім жуатын машиналарға салынып жуылады. Қамыр химиялық қопсытқыштар қосып дайындалады.

Рецепті бойынша тиісті шикізаттардың ұннан басқасы мұқият араластырылады. Ол сонда біртекті масса болып шығуы тиіс. Содан кейін оған ұн қосып тағы да мұқият араластырылады. Илеп болған қамырдың ылғалдылығы 17-20 процент, температурасы 16-18 градус болуға тиіс.

Сонымен қатар ішіне салатын шикізаттар да дайындалады. Бұл үшін қантқа дәм қабық салып, жүзім қосып, мұқият араластырылады. Дайын қамыр 1,5 килограмнан бөлінеді. Сөйтіп оны 8-10 миллиметр калыңдықта ұзындығы 530-550 миллиметрге, ені 340-360 миллиметрге жеткізіліп жайылады. Жайылған қамырдың бетіне повидло жағып, 500 г жүзім салынады да, рулет сияқты етіп оралады.

Рулеттер түбі домалақ, ұзындығы 590, ені 100, биіктігі 70 миллиметр металл формаларға салынады да пеш температурасы 180-200 градусқа жеткізіліп, 90-105 минут бойы пісіріледі.

Салқындатылған тағам формалардан алынып, астына төселген қағазынан тазаланып, қақ жарылып кесіледі де кондитер астаушаларына салынады. Ол астаушалардың түбіне де алдын ала қағаз төселіп қойылады. Тағамның үстіне қант ұлпасы себіліп тасталады.

Бір килограмм струдель жасау үшін 360,7 грамм жоғары сортты ұн, 115,4 грамм сарымай, 0,6 грамм аммоний, 0,5 грамм сода, 39,7 грамм жұмыртқа, 36,1 грамм қаймақ, 14,4 грамм құрғақ сүт, илеуге керекті 162,3 грамм құм шекер, ішіне салатын 18,0 грамм құм шекер, ішіне салатын 43,3 грамм повидло, ішіне салатын 1,8 грамм дәм қабық, ішіне салатын 270,6 грамм жүзім және сыртына себетін 7,2 грамм қант ұлпасы жұмсалады.

Струдельдің формасы сопақша, ішіне жүзім салынған рулет сияқты болады. Үстіне қант ұлпасы себіледі, түсі ашық қоңырдан коңырға дейін ауытқиды. Дәмі сол тағамның өзіне ғана тән болып, бөгде дәмі мен иісі болмауы керек. Сондай-ақ тіске тиетін минералдық қоспалары да болмайды.

Ылғалдылығы – 17-20 процент.

  Жарияланған-2016-03-02 11:01:11     Қаралды-343

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

НАУАТ (кинза шекері)

...

Жіпке ілінген ірі, жылтыр, мөлдір келетін қанттың бір түрі. Оны жасау үшін құмшекер және қосымша материал ретінде ақ жіп пайдаланылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ТҮЙЕ ТІКЕН –

...

Түйе тікен - биіктігі 2 метрге дейін жететін, екі жылдық, шөп тектес өсімдік. Сабағы тік өседі, жоғарғы жағында бұтақтары көп болады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БҰРЫШ ЖАЛБЫЗ - БРОНХ ҚАБЫНҒАНДА ЕМ

...

Бұрыш жалбыз – биіктігі 1 метрге жететін көп жылдық шөп тектес өсімдік.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖҮЗІМ НУГАСЫ

...

Жүзім мен курага мол салынған жұмсақ кәмпит сияқты тағам осылай деп аталады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БАЛ ҚОСЫЛҒАН КҮНБАҒЫС КӘЗИНЕГІ

...

Бұл - әбден қайнатылған бал-шекер шырынымен араластырылған күнбағыс дәнінен әзірленген, төрт бұрышты немесе қиғаш төрт бұрышты тәтті тағам.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ӘЛЕМНІҢ 9 ТАҢҒАЛАРЛЫҚ АҒАШТАР

...

Өсімдіктердің мыңдаған түрлері жер шарының түкпір-түкпірінде өсетін ғаламат ағаштар, оның ішінде 9 түрлері төменде келтірілген.

ТОЛЫҒЫРАҚ »