UF

ЖҮЗІМ ҚОСЫЛҒАН СТРУДЕЛЬ

Категориясы: Тағам


Ішіне жүзім салынған тоқаш қамырынан жасалатын тағам осылай аталады.

Жүзім пайдаланылар алдында жақсылап іріктеледі, бөгде қоспалары алынып тасталады. Салқын сумен жуылып, елекке салып кептіріледі. Ірі цехтарда жүзім арнайы жүзім жуатын машиналарға салынып жуылады. Қамыр химиялық қопсытқыштар қосып дайындалады.

Рецепті бойынша тиісті шикізаттардың ұннан басқасы мұқият араластырылады. Ол сонда біртекті масса болып шығуы тиіс. Содан кейін оған ұн қосып тағы да мұқият араластырылады. Илеп болған қамырдың ылғалдылығы 17-20 процент, температурасы 16-18 градус болуға тиіс.

Сонымен қатар ішіне салатын шикізаттар да дайындалады. Бұл үшін қантқа дәм қабық салып, жүзім қосып, мұқият араластырылады. Дайын қамыр 1,5 килограмнан бөлінеді. Сөйтіп оны 8-10 миллиметр калыңдықта ұзындығы 530-550 миллиметрге, ені 340-360 миллиметрге жеткізіліп жайылады. Жайылған қамырдың бетіне повидло жағып, 500 г жүзім салынады да, рулет сияқты етіп оралады.

Рулеттер түбі домалақ, ұзындығы 590, ені 100, биіктігі 70 миллиметр металл формаларға салынады да пеш температурасы 180-200 градусқа жеткізіліп, 90-105 минут бойы пісіріледі.

Салқындатылған тағам формалардан алынып, астына төселген қағазынан тазаланып, қақ жарылып кесіледі де кондитер астаушаларына салынады. Ол астаушалардың түбіне де алдын ала қағаз төселіп қойылады. Тағамның үстіне қант ұлпасы себіліп тасталады.

Бір килограмм струдель жасау үшін 360,7 грамм жоғары сортты ұн, 115,4 грамм сарымай, 0,6 грамм аммоний, 0,5 грамм сода, 39,7 грамм жұмыртқа, 36,1 грамм қаймақ, 14,4 грамм құрғақ сүт, илеуге керекті 162,3 грамм құм шекер, ішіне салатын 18,0 грамм құм шекер, ішіне салатын 43,3 грамм повидло, ішіне салатын 1,8 грамм дәм қабық, ішіне салатын 270,6 грамм жүзім және сыртына себетін 7,2 грамм қант ұлпасы жұмсалады.

Струдельдің формасы сопақша, ішіне жүзім салынған рулет сияқты болады. Үстіне қант ұлпасы себіледі, түсі ашық қоңырдан коңырға дейін ауытқиды. Дәмі сол тағамның өзіне ғана тән болып, бөгде дәмі мен иісі болмауы керек. Сондай-ақ тіске тиетін минералдық қоспалары да болмайды.

Ылғалдылығы – 17-20 процент.

  Жарияланған-2016-03-02 11:01:11     Қаралды-863

Мәлімет сізге көмек берді ма

ЭКВАТОРИАЛДЫҚ ГВИНЕЯ

...

Экваторлық Гвинея Республикасы - Экваторлық Африкадағы мемлекет.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

Көздің көруіне пайдалы суреттер

...

Көзге сәбіз, қаражидек, көзге арналған жаттығулар және демалыстар пайдалы екендігі барлығына мәлім. Көздің көруіне жақсы әсер ететін ерекше суреттердің бар екендігін білесіздер ме?

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖАҢҒЫРЫҚ ҚАЙДА ТЫҒЫЛҒАН?

...

Шынында да, қызық, біздің ормандағы, таудағы, бос бөлмедегі айқайымызға құдды мазақ қылғандай қайталап үн қататын кім?

ТОЛЫҒЫРАҚ »

Миллионерлер Финляндияда қандай айыпұлдарды төлейді

...

Финляндия тағындаған ЖҚЕ бұзуға айыпұлдар тағылмаған белдік үшін немесе дұрыс тұрақтамағаны үшін 35 еуродан басталады және жылдамдықты асырғаны үшін жүздеген мың еуроға дейін барады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚАШАП, ОЙЫП САЛЫНАТЫН СУРЕТТЕР

...

Ағаштан, сүйектен, тастан ойып адамның, жан-жануарлардың, өсімдіктердің бейнесін, ою-өрнектерді салуға болады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖҰМЫРТҚА МЕН СҮТТЕН ЖАСАЛҒАН СІЛІКПЕ

...

Қантқа қосып араластырылған жұмыртқаның сары уызы қайнатылған жылы сүтпен бірте-бірте ерітіліп, ыстың суға қойылады да, ұдайы араластырыла отырып, аздап қоюландырылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »