ТАРЫ ТАЛҚАНЫ
Категориясы: Тағам
Тарыны талқандап, сары-маймен, қант ұлпасымен араластырып, бұлғау керек. Бұл тағам көбінесе шай дастарқанына қойылады.
Дәл осындай әдіс бойынша бидайды, жүгеріні құырып, талқандап, жүгері талқанын, бидай талқанын жасауға болады.
1 килограмын жасау үшін 400 грамм тары (бидай, жүгері), 350 грамм сарымай, 250 грамм қант ұлпасы жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-01 15:10:28 Қаралды-4660
ҚАҒАЗ ТАРИХЫ
![...](https://i.postimg.cc/zGmpdT8s/1.jpg)
Адамдар қазір біз жазып, сурет салып жүрген қағаз табылғанша қаншама нәрсенің бетін шимайламады десеңізші.
ҚЫТЫРЛАҚ
![...](https://i.postimg.cc/Dym59R7K/1.jpg)
Ун, сүт, жұмыртқа және қанттан қатты тұщы қамыр иленеді. Ол жұқалап жайылып, арнаулы кескішпен дөңгелектеліп кесіледі де қыздырылған майға ашық сары түске енгенше қуырылып пісіріледі.
ШӨЛ ДАЛА – ТҰЛДЫР ДАЛА МА?
![...](https://i.postimg.cc/Hs6DZtRD/1.jpg)
Ең үлкен шөл далалар - Азиядағы Гоби мен Африкадағы Сахара. Ал бізде - Қарақұм.
КРАН НЕ ҮШІН ҚОЛДАНЫЛАДЫ?
![...](https://i.postimg.cc/FHFHgxCy/Default-Generate-a-tower-crane-0.jpg)
Кран (мұнара краны деп атау дұрысырақ болар еді) қазіргі кез келген құрылыс...
ЖАҢҒАҚ ЖӘНЕ БАЛ ҚОСЫЛҒАН СҮЗБЕ
![...](https://i.postimg.cc/wjZfFtXF/1.jpg)
Үгілген сүзбеге бал және жаңғақтың ұнталған дәні қосылып, жақсылап араластырылады.
КУРАГАДАН ЖАСАЛҒАН САМБУК
![...](https://i.postimg.cc/RhXfzdXN/1.jpg)
Іріктелген курага мұқият жуылып, салқын суға салынады. 1-2 сағат бөктіріп алынады да дайын болғанша қайнатылып, содан соң үккішпен үгіледі.