ЖАҢҒАҚ ЖӘНЕ БАЛ ҚОСЫЛҒАН СҮЗБЕ
Категориясы: Тағам
Үгілген сүзбеге бал және жаңғақтың ұнталған дәні қосылып, жақсылап араластырылады.
Бұл тағамды жасауға 100 грамм майсыз сүзбе, 1 ас қасық ұнтақталған жаңғақ, 1 ас қасық бал жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-03 11:38:50 Қаралды-1788
ЖАҢҒАҚ ТҮТІКШЕЛЕР (ТРУБОЧКИ)

Жұмсарған сарымай жақсылап шайқалып, араластырыла отырып оған қаймақ, содан соң аз-аздан ұн қосылады.
ОШАҒАН - ҚУЫҚ АУРУЛАРЫН ЕМДЕЙДІ

Орта Азия халықтары медицинасында жас өсімдіктің сөлін алып, бронх демікпесін, геморройды емдейді.
ҰЙЫТЫЛҒАН БАДАМ

Бұл - тазартылған бадам дәндері батырылған кілегей помадасынан тұратын дөңгелек формалы тағам. Бетіне карамель массасынан көз салынады.
«ҚОРҚЫТ АТА КІТАБЫ»

«Қорқыт ата кітабы» (ежелгі түркі тілінде - «Китаб-и дәдем Коркут ғали лисан таифа оғузан») - оғыз-қыпшақ дәуірінің жазба мұрасы. Кітаптың ғылымда он екі нұсқасы белгілі. Дрезденде 12 нұсқа толығымен және Ватиканда осы 12 нұсқаның алтауы сақталған.
ШОКОЛАДТАЛҒАН ҚАРА АЛХОРЫ (қараөрік)

Қара алхоры жылы суға жақсылап жуылып, қант шырынына жібітіледі де, елекке салып суы сорғытылады.