UF

БАДАМ ҚОСЫЛҒАН ҮГІЛГІШ ҚАТТАМА

Категориясы: Тағам


Ұн мен қант араластырылып, кесек-кесек күйінде сарымай немесе маргарин, жұмыртқа (бір жұмыртқа ақ уызы бетіне жағуға қалдырылады), ванилин немесе ұсақ көзді үккішпен үгілген лимон цедрасы (қабығы) қосылады да қамыр иленеді. Ол домалақталып, үсті жабылады да 40 минут салқын жерге қойылады. Дайын қамыр 0,5 сантиметр қалыңдықта жайылып, дөңгелектеп ортасы ойып алынады. Алынған сақиналар табақшаларға салынады, шайқалған жұмыртқа ақ уызы жағылып, кесілген бадам немесе жаңғақ дәндері себіледі, сөйтіп духовкаға 10-15 минут пісіріледі. Дайын қаттаманың үстіне аздап қант ұлпасы себіліп, ыдысқа салынады да дастарқанға әкелінеді.

Бұл тағамды жасауға 400 грамм ұн, 150 грамм сарымай, 175 грамм қант, 2 жұмыртқа, 100 грамм бадам, дәміне қарай цедра мен ванилин жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-16 11:48:52     Қаралды-2077

Мәлімет сізге көмек берді ма

Кейбір сегізаяқтылар басқа организмдердің де көшірмесін жасай алады

...

Thaumoctopus mimicus(лат.) — Octopodidae тұқымдас сегізаяқтылардың бір түрі. Кейбір түрлері 60 см ұзындыққа дейін жетеді. Әдетте денесінің түсі қоңыр және ақ сызықтармен және дақтармен араласа отырып түзіледі. Сыртқы пішінін басқа жыртқыштар тарапынан қа

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АУРУ ТУҒЫЗАТЫН ГРИБТЕР

...

Ауру туғызатын грибтер - өсімдік текті өте ұсақ организмдер, олардың көбею жолы мен құрылысы бактерияларға қарағанда өте күрделі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БАЛ ҚОСЫЛҒАН ІРІМШІК

...

850 грамм ірімшік пен 125 грамм бал жақсылап араластырылып, шай дастарқанына қойылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ӨСКЕМЕН

...

Қазақстанның шығысында Алтай тауы Үлбі жотасының түбінде Ертіс өзенінің оң жағалауында орналасқан. Қаланың іргесі 1820 жылы әскери қамал ретінде қаланып, Усть-Каменная бекінісі аталған. Ертеректе қазақтар Үлба, Тұңғиық тұмсық, Қараөзен деген атауларды да

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ТОҚЫЛДАҚ

...

Тоқылдақ – ұсақ және орташа келген орман құсы. Елімізде токылдақтың 9 түрі кездеседі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ИТМҰРЫН ҚАЙНАТПАСЫ

...

Итмұрынның кепкен жемістері іріктелінеді. Тазаланып жұылып, ұсақтап тұрайды да үстіне қайнаған су құйылып, ыдыстың қақпағы жабылып

ТОЛЫҒЫРАҚ »