UF

БАДАМ ҚОСЫЛҒАН ҮГІЛГІШ ҚАТТАМА

Категориясы: Тағам


Ұн мен қант араластырылып, кесек-кесек күйінде сарымай немесе маргарин, жұмыртқа (бір жұмыртқа ақ уызы бетіне жағуға қалдырылады), ванилин немесе ұсақ көзді үккішпен үгілген лимон цедрасы (қабығы) қосылады да қамыр иленеді. Ол домалақталып, үсті жабылады да 40 минут салқын жерге қойылады. Дайын қамыр 0,5 сантиметр қалыңдықта жайылып, дөңгелектеп ортасы ойып алынады. Алынған сақиналар табақшаларға салынады, шайқалған жұмыртқа ақ уызы жағылып, кесілген бадам немесе жаңғақ дәндері себіледі, сөйтіп духовкаға 10-15 минут пісіріледі. Дайын қаттаманың үстіне аздап қант ұлпасы себіліп, ыдысқа салынады да дастарқанға әкелінеді.

Бұл тағамды жасауға 400 грамм ұн, 150 грамм сарымай, 175 грамм қант, 2 жұмыртқа, 100 грамм бадам, дәміне қарай цедра мен ванилин жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-16 11:48:52     Қаралды-2432

Мәлімет сізге көмек берді ма

Кейбір кесірткелер қанмен атқылай алады

...

Бақа сияқты кесірткелер — игуана тәрізді тұқымдастардың қысқа аяқты және қысқа құйрықты кесірткелер түрі, жыртқыштардан қорғайтын бірегей қабілеті бар.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АДАМНЫҢ СЕЗІМ МҮШЕЛЕРІ ТУРАЛЫ ФАКТІЛЕР

...

Біз қоршаған әлем туралы ақпаратты сезім мүшелері арқылы қамтамасыз ететін көптеген арналар арқылы аламыз.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ГЛОБУСТЫ ҚАЛАЙ ЖАСАЙДЫ?

...

Біраз ғасырлар бойы қатырма қағаздан домалақтап жасаған шар - глобус адамдарға адал қызмет етіп келеді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ТАҒАМ ДАЙЫНДАУҒА ӨНІМДЕРДІҢ ӨЛШЕМ МӨЛШЕРІ

...

Тағам әзірлеу үшін көптеген үйде арнвйы таразы бола бермейді. Оның үстіне бір тағамға жаратылатын бүкіл өнімді таразыға тартып жату – уақыттың жауы.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КУЛТЕГІН ЕСКЕРТКІШІ

...

Күлтегін ескерткіші 1889 жылы орыс археологиялық-экспедициясының басшылығымен Көкшін-Орхон өзенінің оң жағалауынан Кіші-Цайдам деген жерден табылған. Бұл ескерткіш Түрік империясының тарихы жайлы әңгімелейді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚАУЫН ҚАЙНАТПАСЫ

...

Піскен қауынның қабығы аршылып, дәнінен тазартылады да жұмсақ етіп әбден езіледі. Суға салып қант шырыны дайындалады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »