UF

ДІРІЛДЕКТІ ҚАЛАЙ ДАЙЫНДАУҒА БОЛАДЫ?

Категориясы: Тағам


Үйітіліп, әбден тазартылған сиырдың сирағы бірнеше бөлікке бөлінеді де кастрюльге салынып, су құйылады. Үстіне тазартылған тұтас көкөністер, ет салынып, бәсең отқа қойылады да 4 сағат бойы қайнатылады. Көбігін алып стыру керек. 4 сағаттан соң қара бұрыш, көк, лавр жапырағы салынып, тұздалады.
Дайын болған соң сіңірлері сүйектен арылтылып, оларды етпен және сарымсақтың бірнеше баданасымен бірге еттартқышпен тартылады да шұңғыл ыдысқа немесе формаға салынады. Етпен бірге піскен сәбізді және қатты етіп пісірілген жұмыртқаны оюлап кесіп, сонымен әсемделеді. Үстіне алдын-ала сүзіп алып, дайындап қойылған сорпа құйылады да, тоңазытқышқа қойылады.
Дастарқанға әкелерде төртбұрыштап немесе қиықшалап кесіледі де үстіне көк себіледі.
Құрамы: сиырдың 1 кг сирағы, 200 грамм ет, 1 түйір сәбіз, 1 жұмыртқа, 1 түйір сарымсақ, бір буда петрушка немесе аскөк, екі-үш лавр жапырағы, 10-15 түйір қара бұрыш, түз татымына қарай.

  Жарияланған-2016-06-10 14:52:26     Қаралды-344

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

КІТАП ОЙЛАП ТАПҚАН КІМ?

...

Ең алғашқы «ғажайыпты» жасаушы кім?

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АСПАНДА ҚАНША ЖҰЛДЫЗ БАР?

...

Күн - біздің космостық үйіміздегі әрі жалғыз, әрі ең жақын жұлдыз.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

НҰРҒИСА ТІЛЕНДИЕВ

...

Нұрғиса Тілендиев (1925-1998) - «Қазақстанның халық әртісі», «Халық қаһарманы», профессор, Жетісу күй мектебінің дарынды күйші-сазгері. Нұрғиса Алматы облысында дүниеге келген. Оның әкесі күйші, анасы әнші болған.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

Абайлаңыз, улы саңырауқұлақ!

...

Саңырауқұлақ жинаушының басты ережесі – тек сенімді болғанын жинау ережесіне қарамастан – адамдар бәрібір саңырауқұлақпен уланып жатады. Жыл сайын улы саңырауқұлақтардан 100-ден аса адам өліп жатады. Уланып өлу саны анағұрлым көп. Ең улы саңырауқұлақтарды

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КОНЬКИ ТЕБУ СПОРТЫ ТАРИХЫНАН

...

Көк мұз үстіндегі ұстараның жүзіндей коньки самғау кімді болса да елеңдетпей қоймайтыны баршаға аян сезім.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖАҢҒАҚ ЖӘНЕ БАЛ ҚОСЫЛҒАН СҮЗБЕ

...

Үгілген сүзбеге бал және жаңғақтың ұнталған дәні қосылып, жақсылап араластырылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »