UF

ДІРІЛДЕКТІ ҚАЛАЙ ДАЙЫНДАУҒА БОЛАДЫ?

Категориясы: Тағам


Үйітіліп, әбден тазартылған сиырдың сирағы бірнеше бөлікке бөлінеді де кастрюльге салынып, су құйылады. Үстіне тазартылған тұтас көкөністер, ет салынып, бәсең отқа қойылады да 4 сағат бойы қайнатылады. Көбігін алып стыру керек. 4 сағаттан соң қара бұрыш, көк, лавр жапырағы салынып, тұздалады.
Дайын болған соң сіңірлері сүйектен арылтылып, оларды етпен және сарымсақтың бірнеше баданасымен бірге еттартқышпен тартылады да шұңғыл ыдысқа немесе формаға салынады. Етпен бірге піскен сәбізді және қатты етіп пісірілген жұмыртқаны оюлап кесіп, сонымен әсемделеді. Үстіне алдын-ала сүзіп алып, дайындап қойылған сорпа құйылады да, тоңазытқышқа қойылады.
Дастарқанға әкелерде төртбұрыштап немесе қиықшалап кесіледі де үстіне көк себіледі.
Құрамы: сиырдың 1 кг сирағы, 200 грамм ет, 1 түйір сәбіз, 1 жұмыртқа, 1 түйір сарымсақ, бір буда петрушка немесе аскөк, екі-үш лавр жапырағы, 10-15 түйір қара бұрыш, түз татымына қарай.

  Жарияланған-2016-06-10 14:52:26     Қаралды-288

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

Өзен қиылысы

...

Әртүрлі өзендердің қиылысуы – әдеттегі іс. Бірақ, Велна және Нельба өзендерінің қиылысы таңқаларлық ерекшелік. Сіз сөзсіз таң қаласыз.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БАДАМБУРА

...

Самса түрінде ішіне бадам салынған қамырдан жасалған тағам осылай аталады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

МАТАҒА СУРЕТ САЛАДЫ МА?

...

Суретшілер өз шығармаларын көбіне-көп майлы бояумен зығыр талшығынан тоқылған кенеп матаға («холст») салады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

МАХМҰД ӘЛ-ҚАШҚАРИ

...

Махмұд әл-Қашқари - бірнеше түркі тілдерін жақсы меңгерген әйгілі түрік саяхатшысы. Ол Ыстықкөлдін оңтүстік жағалауында орналасқан Барсхан қаласында дүниеге келген.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚҰРАЛАЙ СҰЛУ БЕЛГІСІ

...

Қазақ поэзиясының жұлдызы Иса Байзақовтың «Құралай сұлу» атты поэмасы бар. Бұл поэмада Құралай сұлудың қайғылы да қасіретті тағдыры суреттеледі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

Жеміс-жидектерді өңдеп алынатын өнімдер

...

Пюре - аздап қайнатылған және қорға арналған жеміс- жидек өнімдері, оның тек бір ғана түрінен жасалады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »