UF

МЕЙІЗ ҚОСЫП, ЖҮГЕРІ ҮЛПЕГІНЕН ЖАСАЛҒАН ТОҚАШ

Категориясы: Тағам


Салқын белок шайқалып, әбден көпіршітіледі. Оған аз-аздан қант себіледі (қантқа алдын-ала ванилин қосылады). Жүгері үлпегі, мейіз және көпіршітілген белок араластырылып, жақсылап майланады да қыздырылған жұқа табаға дөңгелек қасықпен салып, содан соң ол қызуы орташа духовкада 30-40 минут бойы ұсталады. Бұл кезде тоқаштар кеуіп, қызғылт тартады. Дайын тоқаштар табақтан қалақпен немесе өткір пышақпен алынады да ыдысқа салынады.

Бұл тағамға 150 грамм жүгері үлпегі, 5 жұмыртқа, 220 грамм қант, 200 грамм мейіз, 70 грамм май және 0,5 грамм ванилин жұмсалады.

 

  Жарияланған-2016-03-15 17:44:43     Қаралды-2727

Мәлімет сізге көмек берді ма

ТОЙ ЕТІ

...

Қазақ халқы тойға барын салған. Мұндай қуанышқа тіпті жалғыз атын сойып жіберетін болған.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

РЕГБИ СПОРТ ОЙЫНЫ

...

Регби спорты - футбол ойынымен бір күнде бір жылда дүнеге келген спорт.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

МИФТЕР

...

Адамның қиялдан, ойдан шығарған барлық ауызекі дүниелері мифтер, аңыздар, әфсаналар, жырлар, ертегілер болып түрлі жанрларға жіктеледі. Бұл жанрлардың ортақсипаттары коп-ақ, дегенмен, оларды бір-бірінен ажыратып, өзгешелеп тұратын бірқатар ерекшеліктері д

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АЛМА ҚАЙНАТПАСЫ

...

Қабығы аршылып, өзегінен тазартылған алма салқын суға салынып, дайын болғанша қайнатылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БЕТ КҮТІМГЕ ҚАРАПАЙЫМ КЕҢЕСТЕР

...

Беттің табиғи ажарының таймауын, оған мезгілсіз әжім түспеуін әркім де жақсы көреді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БАДАМ ТҮТІКШЕЛЕР

...

Ішіне бадам дәні салынған қамырдан жасалатын тағам осылай деп аталады. Қамырды дайындау әдісі, оны бөлу жолдары, сондай-ақ температурасы мен ылғалдылығы жаңғақ түтікшелерін жасағандағыдай. Ішіне салу үшін бадам пайдаланылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »