МЕЙІЗ ҚОСЫП, ЖҮГЕРІ ҮЛПЕГІНЕН ЖАСАЛҒАН ТОҚАШ
Категориясы: Тағам
Салқын белок шайқалып, әбден көпіршітіледі. Оған аз-аздан қант себіледі (қантқа алдын-ала ванилин қосылады). Жүгері үлпегі, мейіз және көпіршітілген белок араластырылып, жақсылап майланады да қыздырылған жұқа табаға дөңгелек қасықпен салып, содан соң ол қызуы орташа духовкада 30-40 минут бойы ұсталады. Бұл кезде тоқаштар кеуіп, қызғылт тартады. Дайын тоқаштар табақтан қалақпен немесе өткір пышақпен алынады да ыдысқа салынады.
Бұл тағамға 150 грамм жүгері үлпегі, 5 жұмыртқа, 220 грамм қант, 200 грамм мейіз, 70 грамм май және 0,5 грамм ванилин жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-15 17:44:43 Қаралды-2727
МИФТЕР
![...](https://i.postimg.cc/3R1z9nKf/1.jpg)
Адамның қиялдан, ойдан шығарған барлық ауызекі дүниелері мифтер, аңыздар, әфсаналар, жырлар, ертегілер болып түрлі жанрларға жіктеледі. Бұл жанрлардың ортақсипаттары коп-ақ, дегенмен, оларды бір-бірінен ажыратып, өзгешелеп тұратын бірқатар ерекшеліктері д
АЛМА ҚАЙНАТПАСЫ
![...](https://i.postimg.cc/Qx2DPrWm/1.jpg)
Қабығы аршылып, өзегінен тазартылған алма салқын суға салынып, дайын болғанша қайнатылады.
БЕТ КҮТІМГЕ ҚАРАПАЙЫМ КЕҢЕСТЕР
![...](https://i.postimg.cc/vBt5g4sy/584-970.jpg)
Беттің табиғи ажарының таймауын, оған мезгілсіз әжім түспеуін әркім де жақсы көреді.
БАДАМ ТҮТІКШЕЛЕР
![...](https://i.postimg.cc/DfHtPzc5/1.jpg)
Ішіне бадам дәні салынған қамырдан жасалатын тағам осылай деп аталады. Қамырды дайындау әдісі, оны бөлу жолдары, сондай-ақ температурасы мен ылғалдылығы жаңғақ түтікшелерін жасағандағыдай. Ішіне салу үшін бадам пайдаланылады.