UF

БАДАМ ТҮТІКШЕЛЕР

Категориясы: Тағам


Ішіне бадам дәні салынған қамырдан жасалатын тағам осылай деп аталады. Қамырды дайындау әдісі, оны бөлу жолдары, сондай-ақ температурасы мен ылғалдылығы жаңғақ түтікшелерін жасағандағыдай. Ішіне салу үшін бадам пайдаланылады. Оны дайындағанда алдын ала қайнаған сумен шарпылады да қабығынан тазартылып, кептіріледі. Тұралған құрғақ бадам құм шекермен, ұнталған кардамонмен және коньякпен араластырылады.

Маймен майланып қаңылтыр табақшаларға салынған түтікшелер температурасы 200-300 градусқа жеткізілген пешке қойылып, 25-35 минут бойы пісіріледі. Піскен соң салқындатылған түтікшелер қағаз төселген астаушаларға салынып, бетіне қант ұлпасы себіледі.

Бір килограмм түтікше жасауға 412,8 грамм жоғары сортты ун, 187,7 грамм қаймақ, 118,2 грамм сарымай, 187,7 грамм бадамның тазартылған, кептіріліп, ұсақталған дәні, ішіне салатын 187,7 грамм құм шекер, ішіне салатын 4,9 грамм кардамон, ішіне араластыратын 3,0 грамм коньяк және үстіне себетін 33,8 грамм қант ұлпасы жұмсалады.

Дайын түтікшенің бір килограмында кемінде он бес данасы болады. Екі ұшы түтікше формалы, бадам дәні салынған тағам. Түсі аздап қана крем түсіне келеді. Үстіне міндетті түрде қант ұлпасы себіледі. Дәмі осы тағамның өзіне ғана лайық, кардамон иісі шығып тұрады. Ылғалдылығьі - 10 процент.

Ескерту: осы тағамға пайдаланылатын 187,7 грамм тазартылған, кептіріліп, ұсақталған бадам дәні 221,2 грамм шикі бадам дәніне тең келеді.

  Жарияланған-2016-03-01 15:38:45     Қаралды-361

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

ТІРІ «МҰРАЖАЙҒА» АЙНАЛҒАН АҒАШ

...

Бұл ағашты алғаш рет 1690 жылы байқап көңіл аударған Жапониядағы голландия елшісі дәрігер Е.Кемпфер болған. Е.Кемпфер байқап қана қоймай, 1712 жьшы толық сипаттап «гинкго» - деп атаған. «Гинкго" - жапон тілінде «күміс жеміс» - деген мағынаны білдіреді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЕҢ ҮЛКЕН ҚИЯР

...

1986 жылы бақша дақылдарын өсірумен айналысатын австралиялық фермер Эйлин Челпелдің бақшасыңда бұрын-соңды ел көрмеген ең үлкен қияр өсірген.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

13 ЕҢ АТАҚТЫ ФИЗИКТЕР

...

Физика заңдары табиғаттағы барлық құбылыстарға пайдаланылады. Бірақ тамаша физикалық құбылыстардың заңдарын ашқан физиктер болмағанда, физика ғылым ретінде қалыптаспас еді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖЕР ЖАҢҒАҒЫ ҚОСЫЛҒАН ЖЕМІС НУГАСЫ

...

Бұл - жер жаңғағын қосып, қантқа салып пісірілген курагадан тұратын тағам. Формасы төрт бұрышты, құмшекер себілген.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚАСҚЫР

...

Қазақстанның барлық аймақтарында таралған жыртқыш аңдардың бірі - қасқыр. Дене тұрқы асыранды иттей. Қасқыр асыранды иттің арғы жабайы тегі деп есептелінеді. Топтанып тіршілік етеді, қорегін көбіне түнде аулайды.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БАРСАКЕЛМЕС ҚОРЫҒЫ

...

Барсакелмес қорығы Арал теңізінің Барсакелмес аралында 1939 жылы құрылды. Бұл арал сазды, тақырлы, құмды болғандықтан, өсімдіктері де, негізінен, шөл далалық. Негізгі өсімдігі - сексеуіл. Қорықта қарақұйрық, ақбөкен мекендейді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »