UF

ФАЙНКУХЕН

Категориясы: Тағам


Бөлке жасалатын қамырдан пісірілген сопақша нан осылай деп аталады.

Қамыр қабылданған жалпы схема бойынша ашытылып, дайындалады. Илеп болғаннан кейін қамыр біреуі көбірек, екіншісі азырақ екі белікке бөлінеді де әзырағына мейіз бен дәм қабық қосылады. Қамырдың екі бөлігін де 50-60 минут бойы ұстай тұру керек. 15-20 миллиметр қалыңдықта жайылған мейіз бен дәм қабық қосылмаған қамырдың үстіне мейізі бар жайылған қамыр жабылып, сопақша етіп, төмендегі қамырдың шеті қайырылады да төңкеріліп, үстіне мол етіп жұмыртқа жағылады. Піскеннен кейін файнкухен астаушаларға салынады.

Бір килограмм файнкухен жасауға 434,7 грамм жоғары сортты ұн, 143,4 грамм жұмыртқа, 130,4 грамм қант, 34,8 грамм ашытқы, 10,9 грамм дәм қабық, 173,8 грамм мейіз және 0,65 грамм тұз жұмсалады.

Файнкухенның ылғалдылығы - 23 процент, ең ұзақ сақталатын мерзімі - 3 күн.

  Жарияланған-2016-03-15 16:32:12     Қаралды-274

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

СУ ШАҢҒЫСЫ СПОРТЫ ТАРИХЫНАН

...

Су шаңғысы спортымен айналысушыларды кейде толқынмен жарысушылар деп атайды.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ГҮЛДЕР НЕГЕ ХОШ ИІСТІ ШЫҒАРАДЫ?

...

Жарқын түс, аңқыған хош иіс гүлдерге көбелектер мен шыбын-шіркейлерді өзіне шақыру үшін қажеті.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЭРЕБУНИ

...

Бұл - ішіне дәм қабық пен ванилин салынып қабатталған қамырдан жасалатын шығыстың жаңадан шығарылған тәтті тағамы.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АЛХОРЫДАН ӘР ТҮРЛІ ТАҒАМДАР ЖАСАУ

...

Алхорының жемістерінде алма, лимон қышқылдары, илік және бояу заттары, пектин, А және С витамині болады. Алхоры - өте дәмді тамақ болатын сапасы бар, бағалы жеміс.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АУҒАН ШӘРБӘТІ

...

Жеміс шырындарына апельсин мен лимон бөліктері салынып, аздаған су құйылады да бәрі қосылып қайнатылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

7 ТҮРЛІ ТАҒАМ - ҚУЫРДАҚ

...

7 түрлі тағам - қуырдақ

ТОЛЫҒЫРАҚ »