БАЛҚАЙМАҚ
Категориясы: Тағам
Үн түсі алтындай сарғайғанша шала қуырылады. Содан соң оған қаймақ, бал қосып, араластырылады. Масса үздіксіз араластыра отырып 10 минут бойы қыздырылады. Дастарқанға ыстық күйінде әкелінеді.
Бұл тағамды жасауға 900 грамм қаймақ, 50 грамм бидай ұны, 100 грамм бал жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-11 14:08:30 Қаралды-8477
ДІРІЛДЕКТІ ҚАЛАЙ ДАЙЫНДАУҒА БОЛАДЫ?
Үйітіліп, әбден тазартылған сиырдың сирағы бірнеше бөлікке бөлінеді де кастрюльге салынып, су құйылады.
«ҚАРАКӨЗ» ҚУЫРМАСЫ
Қаракөз қуырмасын жасау үшін белок пайдаланылады. Сары уызынан мұқият тазартылған белок салқындатылады, көпіршітіліп шайқалады.
СҮР ЕТ ДАЙЫНДАУ
Сүрлеу дегеніміз – етті қақтап, тұздап сақтау. Сүр ет ерекше дәмді болады. Өзіне тән иісі Өте жағымды.
ЖАЗДЫҢ ЫСТЫҒЫНДА ШӨЛ ҚАНДЫРАТЫН СУСЫНДАРДЫ ДАЙЫНДАУ
Жаздың аптап ыстығында ішкен сап-салқын сусын мейіріңді қандырмай ма?
ҚҰСБЕГІЛІК
Құсбегілік көңілді, әсерлі, қызығы мол демалыс болып табылады. Осынау киын да қызықты өнерге балалардың жас кезінен көзін қанықтырып, танымын шыңдап отырған. Аңшылық-саятшылық көшпелі өмір салтынын әрі күнкөрістік, әрі көңіл көтерерлік бір дәстүрі болумен