UF

ҚАЙМАҚ ТҰЗДЫҒЫНА ПІСІРІЛГЕН АЙВА

Категориясы: Тағам


Жуып тазартылған және ірі етіп, қиықшалап кесілген айва жұмсарғанша қайнатылады. Тағам дайындаудан бірнеше күн бұрын апельсин қабықтары салқын суға салынып қойылады (су күн сайын алмастырылады). Содан соң тазартылып жуылып, мол суға салынып пісіріледі. 200 грамм суға қант нормасының үштен төрті салынып, шырын дайындалады да, соған цукат пісіріледі. Дайын болған цукат қайнатылған айвамен араластырылып, үстіне тұздық құйылады да, духовкаға қойып пісіріледі.

Тұздық былай дайындалады: жұмыртқа қантпен араластырылып шайқалады да оған ұн, қаймақ және ванилин қосылып, дайын болғанша қайнатылады. Содан соң салқындатылады.

Дастарқанға салқын күйінде қойылады.

Бұған 600 грамм айва, 150 грамм апельсин қабығы, 200 грамм құм шекер, 200 грамм қаймақ, 80 грамм жұмыртқа, 10 грамм ұн және 0,15 грамм ванилин жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-09 15:05:26     Қаралды-94

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

ШЕҢГЕЛ – ГЕМОРРОЙДЫ ЕМДЕГЕНДЕ ПАЙДАЛАНАДЫ

...

Гүл жапырақшалары гүл тостағаншасының қалақшаларынан ұзынырақ. Оңай ашылатын буылтық кауашақта екі тұқым бар.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

СҮЗБЕ МАССАСЫ

...

Сүзбе жақсылап араластырылып, үккішпен үгітіледі де қаймақ, қант қосылып, бәрі жақсылап араластырылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ШЫРҒАНАҚ – АСҚАЗАН АУРУЛАРЫНА ЕМ

...

Шырғанақ – биіктігі 5 метрге жететін, өткір тікенекті, бұталы өсімдік. Қабығы көбінесе қара түсті болып келеді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ДӘПТЕР НЕГЕ ДӘПТЕР ДЕП АТАЛАДЫ?

...

Бір кезде «еріп кететін дәптерге» ешкім де таңданбайтын.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ИКОНА ЖАСАУ ӨНЕРІ

...

Куликов даласында татарлар орыс әскерінің тегеурініне шыдай алмай, тырағайлап қаша жөнелді. Сан ғасырдан бері еңсесін көтере алмай келе жатқан Русь еркіндік алды. Жұрт монғол-татар үстемдіғімің дәурені өткеніне енді-енді көздері жете бастады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ПЫШАҚТЫҢ ЖҮЗІН НЕЛІКТЕН ТОТ БАСАДЫ?

...

«Тот - темірдің соры, шер - көңілдің соры» деген мәтел бар! Бұл жайында ескіден келе жатқан мына бір оқиғаға құлақ сал.

ТОЛЫҒЫРАҚ »