UF

ЖАС ӨРІКТЕН ЖАСАЛҒАН САМБУК

Категориясы: Тағам


Өрік мұқият жуылады. Сүйектерінен арылтылып, үстіне аздаған су қосып, үккішпен үгіледі. Өрік пюресіне құм шекер және шикі жұмыртқаның ақ уызы салынып, шайқалады. Өрік қайнатпасына желатин ерітіледі. Лимон қышқылы қосылады да ол сыздықтатылып өрік пюресінің үстіне құйылып араластырылады. Қайнатпаны құю үстінде де пюрені араластыру тоқтатылмайды. Дайын ыдыстарға салынып, салқындатылады.

Бұл тағамға 650 грамм өрік, 200 грамм құм шекер, жұмыртқаның 100 грамм ағы, 1 грамм лимон қышқылы, 20 грамм желатин және 150 грамм су жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-05 14:47:51     Қаралды-1048

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

Мысықтар күндіз барлық уақыттың 75 пайызында ұйықтайды

...

Сіз мысықтардың неге көп ұйықтайтынын қай кезде болса да ойлаған ба едіңіз? Осы сұраққа жауап табу үшін біз бірнеше деректерді таптық. Біздің мысықтардың мінез-құлығы шын мәнісінде сезікті. Мысықтар – өз табиғатында жыртқыш аң, сондықтан олар өз олжаларын

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЫҚЫЛАС ДҮКЕНҰЛЫ

...

Ықылас Дүкенүлы (1843-1916) - қазақ халқының дәулескер күйші-қобызшысы. Ол Жезқазған облысының Жаңаарқа ауданында дүниеге келген. Оның атасы мен әкесі қобызшы болған. Киелі өнер ұлдарына да қонып, Ықылас қобыз әуенімен ер жетеді. Қорқыт ата аян беріп, әке

ТОЛЫҒЫРАҚ »

СУПЕРҚАП ДЕГЕН НЕ?

...

Біздің алдымызда кітап жатыр. Ең алдымен оның мұқабасы көзімізге түседі. Оның қатты да, жұмсақ та болуы мүмкін. Жұмсақ мұқаба жәй қағаздан жасалады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖЕМІС ШЫРЫМДАРЫНАН ЖАСАЛАТЫН ҚАЙНАТПАЛАР (варенье)

...

Қайнап жатқан суға қант салынады. Ол еріп кеткеннен кейін бөктірілген желатин қосылып, қайнағанша қыздырылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АБАЙ ЕСКЕРТКІШІ

...

1960 жылы Алматыда Абай Құнанбайұлына қоладан құйылған ескерткіш қойылды (мүсінші - Х.Е. Наурызбаев, архитектор - Л.И.Белоцерковский). Ескерткіштің жалпы биіктігі - 13,7 м. Трапеция пішімді тұғыры қызыл граниттен қаланған.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖЕҢІЛ АТЛЕТИКА ТАРИХЫНАН

...

Адам баласының өміріне үнемі жалғас болатын жеңіл атлетиканың негізгі үш түрі бар.

ТОЛЫҒЫРАҚ »