UF

ЖАҢҒАҚ БӨЛКЕСІ

Категориясы: Тағам


Жаңғақ бөлкесін жасау үшін жылытылған сүтке ашытқы қосылып, ол әбден еріп кеткенше араластырылады. Оның үстіне кагор шарабы құйылып, қант, жұмыртқа, тұз, какао, ұн, ұнтақталған жаңғақ салынады. Содан соң масса араластырылып, столға салып иленеді. Қамыр ыдысқа салынып, салфеткамен жауып байланады да жылы жерге қойылады. Қамыр көтеріліп, көлемі екі есе үлкейгенде ол стол үстіне салынып, екінші рет иленеді де тағы да жылы жерге қойылады. Сөйтіп әбден бабына келгенше тұрады. Дайын болған қамыр аспаздың қалауынша формаға келтіріледі. Алдын ала май жағылған металл табаға салынып 60-80 минут тағы да жылы жерге қойылады. Содан соң 200-210 градус температурада 1,0-1,5 сағат бойы пісіріледі.

Оның піскен-піспегенін қабығының түсіне және салмағына қарап айыруға болады. Дайын болған бөлкенің қабығы қоңыр тартып, салмағы жеңілденеді. Бөлкенің үстіне әр түрлі ұлттық оюлар салынып, әсемделеді.

Бұл тағамға 8 стакан ұн, 125 грамм сарымай, 2 стакан сүт, 2 стакан құм шекер, 3 жұмыртқа, жарты стакан кагор шарабы, 1 ас қасық какао, 300 грамм грек жаңғағының дәні, жарты шай қасық тұз, 100 грамм ашытқы жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-05 12:22:48     Қаралды-1497

Мәлімет сізге көмек берді ма

БЕТПАҚДАЛА

...

Бетпақдала - Қазақстанның орталық бөлігінде орналасқан кең-байтақ шөлді өңір. Ол Қарағанды, Жамбыл, Оңтүстік Қазақстан облыстарының жерлерін қамтиды. Батысында Сарысу өзенінің төменгі ағысымен, шығысында Балқаш көлімен, оңтүстігінде Шу өзені аңғарымен, со

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КОНЬКИ - ГОЛЛАҢДИЯЛЫҚТАРДЫҢ ҰЛТТЫҚ СПОРТЫ

...

Спорттың бұл түрін мамандар, мұз үстіндегі балет өнерінің ең тандаулысы деп жүр.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖАҢҒАҚ ШӘРБӘТІ

...

Бұл - грек жаңғағының дәні мен цукат қосылған сүт-помада-кәмпит массасы.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

МАЛДАРДЫ ЖӘНЕ ӨСІМДІКТЕРДІ ЖАППАЙ ЗАҚЫМДАУШЫ ҚАРУЛАРДАН ҚОРҒАУ.

...

Малдарды жаппай зақымдаушы қарудан топтап қорғау үшін бірінші кезекте мал қоралары пайдаланылады. Мал қораларын дайындау ең алдымен оларды ауа өткізбейтіндей етіп бітеу: төбесіне шлак немесе құм төгіп қалыңдату, төбесін лаймен, известьпен және басқа еріті

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ИМРЕССИОНИСТЕР

...

Өткен ғасырдың екінші жартысында Францияда қаулап бір топ жас суретшілер шықты. Олар бұрын-соңды көрмегенді істеп, өз шығармаларын шеберханада емес, өзен жағасында, далада, орман ішінде, шалындықта ашық аспан астында тұрып салатын әдет шығарды.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚОС АЛУА

...

Қант-сірне шырынымен араластырылған, шайқалып көпіршітілген масса белогына грек жаңғағын салып жасалатын тағам қос алуа деп аталады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »