UF

СҮМӘЛЛӘК

Категориясы: Тағам


Бидайды су себелеп дымқылдап, үш күндей жауып қойып өндіру керек. Сол аздап өнген бидайдың 2-3 сантиметрдей көгі кесіліп тасталады да, қалған ақ түсті дәні жиналып алынып үстіне су салып езіледі. Содан кейін осы сұйық зат сүзіліп, сұйығы құйып алынады. Оны 2-2,5 сағаттай қайнатқаннан кейін аз-аздан ұн салынып, қатты-қатты араластырылады да, қант салынып, тағы да 1,0-1,5 сағаттай қайнатылады. Қазанға ұнмен бірге мөлшері де, салмағы да шамамен бірдей тастар әбден жуылып қоса салынады. Содан ұн жақсы араласып, тағам тез піседі. Тағам піскен кезде қоюланып, тәтті болып шығады.

Бұл тағамды дайындау үшін езілген бидайдың он литрдей сұйығына екі килограмдай ұн, 1 килограмдай қант жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-05 12:37:42     Қаралды-565

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

БИДАЙДАН АЛЫНҒАН ДӘРІ ЖҮРЕК ДЕРТІН ЕМДЕЙДІ

...

Қазіргі зерттеулер бойынша әлем халқының 66 пайызы жүрек дертінде шалдыққаны анықталып отыр. Бұл кардиолог (жүректі емдеуші) дәрігелерді қатты алаңдатуда.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

Болашаққа көзқарас

...

Тесла шын мәнісінде тамаша адам болды. Міне оның 1908 жылы жазғаны – 60-тан астам жыл бойы компьютерлік желілер дами бастағанға дейін.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖЕРДІҢ СЕРІГІ - АҢЫЗ АЙ

...

Біздің планетамыздың бірден-бір табиғи серігі. Ол Жерден 4 есе кіші, 6 есе жеңіл.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КЕНТАУ

...

Кентау - Оңтүстік Қазақстан облысындағы өнеркәсіпті қала. Шымкент қаласынан солтүстік-батысқа қарай 190 км жерде, Қаратаудың оңтүстік беткейіндегі сұр топырақты шөл белдемінде орналасқан.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БАЛ ЖАҢҒАҚТАР

...

Балды жақсылап ерітіп, қантпен, ұнмен, содамен, маймен және ұнтақталған жаңғақтармен араластырып, қатты қамыр иленеді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КАРЛҰҚТАР

...

Қарлұктар - түркі тілдес тайпалар. Бұл тайпа туралы алғашкы деректер б.з.-дың V ғасырынан белгілі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »