ШОКОЛАД КӘМПИТТЕР
Категориясы: Тағам
Кастрюльге сүт құйылып, қант, какао қосылады, сөйтіп қоюланғанша қайнатылады. Стакандағы салқын суға тамызылған қоспа тамшысы қататын болса қоспа оттан алынып, ірі жармаланған грек жаңғағының дәндерімен араластырылады. Содан соң 2 сантиметр қалыңдықта жайылып, май жағылған жұқа табаға салып пісіріледі. Салқындағаннан кейін ол әркімнің қалауынша түрлі формамен кесіледі.
Бұл тағамды жасауға 200 грамм сүт, 400 грамм қант, 50 грамм какао және 300 грамм жаңғақ жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-04 16:54:56 Қаралды-2028
LEGO-НЫ КІМ ОЙЛАП ТАПТЫ?
Балаларға арналған ең танымал құрылыс жиынтығының әкесі даниялық ағаш ұстасы Оле Кирк Кристиансен...
НАУРЫЗЫМ ҚОРЫҒЫ
Наурызым қорығы 1934 жылы қарағайлы орман мен Қостанай облысының Наурызым ауданындағы далалы аймақтың шағын көлдерін (Наурызым, Торғай) сақтап қалу мақсатымен құрылған. Бұл жерді табиғи мұражай десе де болады.
БЕТПАҚДАЛА
Бетпақдала - Қазақстанның орталық бөлігінде орналасқан кең-байтақ шөлді өңір. Ол Қарағанды, Жамбыл, Оңтүстік Қазақстан облыстарының жерлерін қамтиды. Батысында Сарысу өзенінің төменгі ағысымен, шығысында Балқаш көлімен, оңтүстігінде Шу өзені аңғарымен, со
18 ТҮРЛІ ҚУЫРҒАН ЕТ ТАҒАМДАР
Отқа қойылған қазан қызған кезде май салынады. Май еріп, қайнай бастағанда оған кесектеп туралған тауық...
СҮТТЕН ЖАСАЛАТЫН ҰЛТТЫҚ ТАҒАМДАР
Төрт түлік малды тіршілік-тынысына тірек еткен көшпелілер кәдуелгі сүттен небір тамаша тағамның түріп жасай білген.