UF

ҚАЗАҚТЫҢ ТӘТТІ МАҢЫЗЫ (КРЕМ)

Категориясы: Тағам


Қант суға ерітіліп, 20-30 минут бойы қою шырын пайда болғанша қайнатылады.

Салқындаған белок эмаль ыдыста 10-15 минут бойы көпіршітіліп шайқалады, содан соң үстіне дайындалған ыстық шырын құйылады. Шырынды белокты аз-аздан араластыра отырып құю қажет.

Алынған масса әбден көпіршігенше араластырыла береді. Содан соң дайын масса қалтадан (шприцтен) аздап майланған табаларға тамызылады да 2 сағат бойы кептіріледі. Осы процеспен бір мезгілде маргарин ерітіліп, қайнатылады, шоколад та ерітіліп, үстіне маргарин қосылады. Сөйтіп масса жылы күйге жеткенше, яғни 50 градусқа дейін салқындатылады.

Кептірілген қуырманың үстіне шоколад пен маргарин құйылып, қуырылып ұсақталған жаңғақ дәні себіледі.

Мұны жасау үшін 3 жұмыртқа (белогы), 2,5 стакан құм шекер, 1 шай қасық желатин, 2,5 стакан су жұмсалады. Жылтырату үшін 0,5 стакан жаңғақ, 50 грамм шоколад және 1 ас қасық маргарин керек.

  Жарияланған-2016-03-03 15:19:10     Қаралды-511

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

ЕШКІ СҮТІНІҢ ПАЙДАСЫ ЗОР

...

Кавказ жағалауы елдерінде. Ортатык Азияда және кейбір шет елдерде ешкі сүті көптеп колданылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БІРҚАЗАН

...

Бірқазан - өте ірі құс. Дене пішіні салмақты, әсіресе, тұмсығы өте ұзын. Тұмсығының астыңғы жағында азық жинайтын созылғыш тері қапшығы болады. Олар Қазақстанның қопалы өзен-көлдерінде кездеседі. Бірқазандар топтанып, көп болып тіршілік етеді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ВАНИЛЬДІ ШЕКЕР-ПЕНДЕР

...

Құмшекер мен сірнеден шырын дайындалады да, 135-145 градусқа дейін қайнатылады. Дайын карамель массасын арнаулы столда 80-90 градусқа дейін салқындатып, аз-аздап ванилин қосылады. Содан соң илеп, машинамен не қолмен ақ жібектей болғанша тартылады, оның ше

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ШАХТА ІШІНДЕ НЕ БАР?

...

Міне, мынау - шахта. Оның көтергішінің төбесінде жұлдызшасы бар мұнарасы мен мұндалап алыстан көрінеді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БАЛ ЖАҢҒАҚТАР

...

Балды жақсылап ерітіп, қантпен, ұнмен, содамен, маймен және ұнтақталған жаңғақтармен араластырып, қатты қамыр иленеді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »