UF

ҚАЗАҚТЫҢ ТӘТТІ МАҢЫЗЫ (КРЕМ)

Категориясы: Тағам


Қант суға ерітіліп, 20-30 минут бойы қою шырын пайда болғанша қайнатылады.

Салқындаған белок эмаль ыдыста 10-15 минут бойы көпіршітіліп шайқалады, содан соң үстіне дайындалған ыстық шырын құйылады. Шырынды белокты аз-аздан араластыра отырып құю қажет.

Алынған масса әбден көпіршігенше араластырыла береді. Содан соң дайын масса қалтадан (шприцтен) аздап майланған табаларға тамызылады да 2 сағат бойы кептіріледі. Осы процеспен бір мезгілде маргарин ерітіліп, қайнатылады, шоколад та ерітіліп, үстіне маргарин қосылады. Сөйтіп масса жылы күйге жеткенше, яғни 50 градусқа дейін салқындатылады.

Кептірілген қуырманың үстіне шоколад пен маргарин құйылып, қуырылып ұсақталған жаңғақ дәні себіледі.

Мұны жасау үшін 3 жұмыртқа (белогы), 2,5 стакан құм шекер, 1 шай қасық желатин, 2,5 стакан су жұмсалады. Жылтырату үшін 0,5 стакан жаңғақ, 50 грамм шоколад және 1 ас қасық маргарин керек.

  Жарияланған-2016-03-03 15:19:10     Қаралды-782

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

МАРҚАКӨЛ ҚОРЫҒЫ

...

1976 жылы 4 тамызда Марқакөл қорығы ашылды. Марқакөл қорығы Оңтүстік Алтай алқабы мен Марқакөл табиғатын қорғау үшін құрылған. Негізгі мақсаты - ормандарды, өзендер мен сұлу көлдерді табиғи қалпында сақтап қалып, онда өмір сүретін терісі бағалы жануарлард

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖЫЛНАМАЛАР ЖИНАҒЫ

...

«Жылнамалар жинагы» - бұл екі томнан тұратын кітап. Кітапты Иран хандарының сарайында жоғары қызмет істеген Фазлаллах Рашид әд-Дин жазған. Ол Жылнамалар жинағын» 1300-1301 жылдары бастап, 1310-1311 жылдары аяқтаған. Шамамен 10 жыл бойы еңбектенген.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ИМРЕССИОНИСТЕР

...

Өткен ғасырдың екінші жартысында Францияда қаулап бір топ жас суретшілер шықты. Олар бұрын-соңды көрмегенді істеп, өз шығармаларын шеберханада емес, өзен жағасында, далада, орман ішінде, шалындықта ашық аспан астында тұрып салатын әдет шығарды.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АРША - ӨСІМДІКТІҢ ДӘРІЛІК ҚАСИЕТТЕРІ

...

Арша – биіктігі 4 метрге жуық, қысы-жазы көгеріп тұратын, бұталы өсімдік. Бұталары сұлап та жатады, кейде түзу өседі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ШҰБАТТЫҢ ДӘРУЛІК, ШИПАЛЫҚ ҚАСИЕТТЕРІ

...

Шұбат та қазақ халқының дәстүрлі сусындарының бірі. Сонымен қатар бұл сусынның дәрулік, шипалық қасиеті де бар.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚАМЫРҒА ОРАЛҒАН ЕТ

...

Мәнті әр түрлі фарштан дайындалады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »