UF

ҚАЗАҚТЫҢ ТӘТТІ МАҢЫЗЫ (КРЕМ)

Категориясы: Тағам


Қант суға ерітіліп, 20-30 минут бойы қою шырын пайда болғанша қайнатылады.

Салқындаған белок эмаль ыдыста 10-15 минут бойы көпіршітіліп шайқалады, содан соң үстіне дайындалған ыстық шырын құйылады. Шырынды белокты аз-аздан араластыра отырып құю қажет.

Алынған масса әбден көпіршігенше араластырыла береді. Содан соң дайын масса қалтадан (шприцтен) аздап майланған табаларға тамызылады да 2 сағат бойы кептіріледі. Осы процеспен бір мезгілде маргарин ерітіліп, қайнатылады, шоколад та ерітіліп, үстіне маргарин қосылады. Сөйтіп масса жылы күйге жеткенше, яғни 50 градусқа дейін салқындатылады.

Кептірілген қуырманың үстіне шоколад пен маргарин құйылып, қуырылып ұсақталған жаңғақ дәні себіледі.

Мұны жасау үшін 3 жұмыртқа (белогы), 2,5 стакан құм шекер, 1 шай қасық желатин, 2,5 стакан су жұмсалады. Жылтырату үшін 0,5 стакан жаңғақ, 50 грамм шоколад және 1 ас қасық маргарин керек.

  Жарияланған-2016-03-03 15:19:10     Қаралды-2136

Мәлімет сізге көмек берді ма

МЕЙІЗ ҚОСЫЛҒАН ЖАҢҒАҚ КЕКСІ

...

Ұн еленіп, ысқыштан өткізілген грек жаңғағымен және жүзіммен араластырылады. Белок әбден көпіршігенше шайқалып, аз-аздан қант ұлпасы қосылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

Хан отбасы мүшелерінің ұшуының өз ережелері бар

...

Сол уақыттарда қарапайым адамдар сияқты жалпыға бірдей ұшу ережелерін сақтау тиіс еді, оған қоса хан отбасының өз ережелері бар.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ӘЛЕМДЕ ЕҢ ІРІ МОТОЦИКЛ ӨНДІРУШІЛЕР

...

Әлемде жақсы және әртүрлі мотоциклдер көп, бірақ олардың көпшілігі Жапонияда жасалған.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖАҢҒАҚ-БАЛ КЕКСІ

...

Бал қантпен, жұмыртқамен, ұнмен араластырылып, төртке бөлінген грек жаңғағының дәндері және мейіз қосылады. Бұл масса алдын-ала май жағылып, дайындалған кекс формасына салынып пісіріледі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

СУПЕРҚАП ДЕГЕН НЕ?

...

Біздің алдымызда кітап жатыр. Ең алдымен оның мұқабасы көзімізге түседі. Оның қатты да, жұмсақ та болуы мүмкін. Жұмсақ мұқаба жәй қағаздан жасалады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖЕРДЕ СУ КӨП ПЕ?

...

Сусыз жер бетінде тіршілік болмас еді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »