UF

ВАНИЛЬДІ КИХЕЛАХ

Категориясы: Тағам


Қамырдан жасалған құырма сияқты тағам осылай аталады. Бұл тағам қамырға химиялық қопсытқыш қосып дайындалады. Тиісті шикізаттардың ұннан басқасы алдын-ала микс машинаға салып біртекті массаға айналғанша араластырылады. Содан соң оған үн қосылады. Иленген қамырдың температурасы 18-20 градус, ылғалдылығы 20-23 процент.

Қамыр 3-3,5 килограмнан бөлініп, қамыр жаятын машинаға салынады да 4-6 миллиметр қалыңдықта жайылады, үстіне жұмыртқа жағылып құм шекер себіледі. Содан соң қабаттар 40-45 миллиметр қалыңдықта қиғаш төрт бұрыштап кесіледі. Олар табақтарға салынады да пеш температурасы 200-220 градусқа жеткізіліп, 10-12 минут бойы пісіріледі.

Пісіріліп салқындатылған тағам түбіне қағаз төселген астаушаларға салынады.

Кихелахтың формасы қиғаш төрт бұрышты, ақшыл, құм шекер себілген, мортылдақ, бірақ үгітілмейді, ваниль иісі шығып тұрады. Ылғалдылығы – 8-10 процент.

Бір килограмм ванильді кихелах жасауға 544,2 грамм жоғары сортты ұн, 326,5 грамм құм шекер, үстіне себетін 54,4 грамм құм шекер, 70,7 грамм сарымай, 13,6 грамм құрғақ сүт, 81,6 грамм жұмыртқа, 0,3 грамм ванилин, 0,8 грамм аммоний және үстіне жағатын 16,3 грамм жұмыртқа жұмсалады. Егер қаймағы алынбаған сүт қолданылатын болса, үстіне су қосылады.

  Жарияланған-2016-03-02 10:34:40     Қаралды-180

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

ҚҰЛАҒЫҢ САУ БОЛСЫН ДЕСЕҢ...

...

Құлағыңның құрылысы мен қызметін біл. Құлақ бастың екі самай сүйектерінің ішінде орналасқан.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ТАҢҚУРАЙ ТҮРЛЕРІН ӨСІРІП, ӨНІМ АЛУ ЖОЛДАРЫ

...

Таңқурай жартылай бұталы көпжылдық өсімдік болып есептеледі. Жабайы түрде азғана болса да келең-келі жерлерде жақсы өседі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ӘСЕМДЕЛГЕН ЖАҢҒАҚ ҚАТТАМАСЫ

...

Сарымай қант ұлпасымен қосылып, жақсылап шайқалады, содан соң жұмыртқаның сары уызы, ұнтақталған жаңғақ, түйілген кепкен нан, какао, оның үстіне жұмыртқаның әбден шайқалып көпіршіген ақ уызы қосылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖАН-ЖАНУАРЛАРҒА ҚҰЙРЫҚ НЕГЕ КЕРЕК?

...

Жаздыгүні жылқылар мен сиырларға, ал Африкада антилопалар мен зебрлерге маса, шыбын, бөгелек, сона дегендер жабылады-ай кеп.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ГУШИ ФИЛЬ (ТӘЖІКТЕР ӘДІСІМЕН ДАЙЫНДАЛҒАН ҚҰЛАҚШАЛАР)

...

Ұнға жұмыртқа, май, сут, қант қосылып, ашытылмастан қамыр иленеді. Ол «демін алдыру үшін» 30-40 минут қойып қойылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚҰРМА САМБУГЫ

...

Жуылып, 4-8 бөлікке бөлінген құрма сүйектері алынып тасталып, үстіне аздаған су құйылады да 10-12 минут бойы қайнатылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »