ЖАҢҒАҚ САЛЫНҒАН АЙВА
Категориясы: Тағам
Мұқият жуылып, өзегі алынған айва азғана суға салынып пісіріледі. Оның қайнатпасынан қою шырын жасалады. Жаңғақ ұнтақталады да шырынның бір бөлегімен араластырылып, айваның ортасына салынады. Дастарқанға қойылар алдында оның үстіне шырынның қалғаны құйылады.
Бұл тағамды жасауға 600 грамм айва, 200 грамм құм шекер, грек жаңғағының 300 грамм дәні, 400 грамм су жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-09 15:12:57 Қаралды-2180
ФРИЗБЕН НЕ БЕЗЕНДІРЕДІ?
Афина Акропольдегі әйгілі грек ғимараты Парфенон скульптуралық фризбен безендірілген. Үйдің ішкі не сыртқы қабырғасының мүсіндермен не бояумен...
БАЯН БАТЫР
Баян батыр қазақ-жоңғар шайқасына қаншама рет атой салып кірген. Жекпе-жек ұрыстарда жаудың талай батырын жер жастандырған. Осындай көзсіз ерліктері үшін халық «Батыр Баян» деп атап кеткен. Батыр Баян қалмақтармен болған ірі соғыста ағасы Сарымен бірге ше
ҚОЛ ДОБЫ
Қол добы спорт ойынының пайда болуы даниялық Нильсендер отбасындағы кездейсоқ жағдайға байланысты
АЗОТ НЕ ҮШІН ҚОЛДАНЫЛАДЫ?
Азот – түссіз және иіссіз газ. Олар оны мүмкіндігінше «тұншықтыратын ауа», «тіршілікті қолдамайтын» және зиянды газ деп атады.
АКРОБАТИКА ТАРИХЫНАН
Акробатика - бұл адам өмірінде өз қолтаңбасы бар спорт түрі деп әбден болады. Себебі, адамның өз денесін өз мұхтажына сәйкес қызмет өткізу - әркімнің ізгі арманы.
АҚҚАЛАҚ
Аққалақ - Қазақстандағы жыртқыш аңдар ішіндегі ең кішкентайы. Ұзындығы - 35 см. Ол - батыл, айлакер, ұзын құйрықты аң. Аққалақты кейде «аққия» деп те атайды. Қыста жүні ақ, жазда арқа жүні қызыл қоңыр немесе қара бурыл, бүйірі қара, бауыры ақ болады.