«АССОРТИ» РАХАТ-ЛУКУМЫ
Категориясы: Тағам
Бұл - жеміс мармелады сияқты тағам. Бетіне қант ұлпасы себіледі. Формасы төрт бұрышты болады. Ылғалдылығы – 17-19 процент.
Дайындау технологиясының басқа рахат-лукумдарды дайындау технологиясынан айырмашылығы жоқ. Тек масса қайнағаннан кейін үстіне бояу, жеміс-жидек, немесе цитрус пюресі қосылады.
Бір килограмын жасауға 640,0 грамм құм шекер, үстіне себілетін 96,0 грамм қант ұлпасы, 110,0 грамм маис крахмалы, 1,6 грамм лимон қышқылы, 0,05 грамм бояу, 280,0 грамм жеміс-жидек немесе цитрус пюресі және 2,0 грамм жеміс-жидек немесе цитрус эссенциясы жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-01 15:05:07 Қаралды-2356
ҚАЗАҚ ӘЛІПБИІНІҢ ТАРИХЫ

Әліпбилік жазу - дүние жүзі мәдениетінің қол жеткен орасан зор табысы болса, бұл мәдени мұраға біздің ата-бабаларымыз да өзіндік үлес қосқан деуге болады.
ЛИНОГРАВЮРА ҚАЛАЙ ЖАСАЛАДЫ?

Қазір сендер көріп отырған сурет тек аң және қара бояудан ғана тұрады. Бұл - гравюра. Бірақ ол ағаштан емес, линолеумнен ойылып көшірілген.
БАДАМ КӘЗИНЕГІ

Қант-сірне шырынында қайнатылған бадамнан тұратын шыныдай жылтыр тағам. Мөлшері 40х40 мм төрт бұрышты бөліктерден тұрады.
ЮАНЬ ПАТШАЛЫҒЫ

Юань патшалығы - 1271-1368 жылдар аралығында қазіргі Моңғолия және Қытай аумағында салтанат құрған мемлекет. Мемлекеттің негізін Шыңғыс ханның немересі Құбылай қалаған.
Жеміс-жидектерді өңдеп алынатын өнімдер

Пюре - аздап қайнатылған және қорға арналған жеміс- жидек өнімдері, оның тек бір ғана түрінен жасалады.