UF

РАХАТ-ЛУКУМ

Категориясы: Тағам


Кондитер өнеркәсібі ванильді, қызғылт, жаңғақ қосылған, шоколад қосылған, ассорти рахат-лукумдарын шығарады.

Қайнады-ау деген кезде қоспаның ылғалдылығы 15-17 процентке жетісімен рахат-лукумның қандай түрінің жасалатынына байланысты оған ванилин, қызғылт май, кептірілген және тазартылған жаңғақ дәндері, сондай-ақ ұнтақ какао, жеміс, жидек, немесе цитрус пюресі қосылады.

Бұл тағам өн бойына жармаланып құырылған күнбағыс дәндері біркелкі таратылып салынған сілікпе сияқты масса болып табылады. Формасы тік бұрышты немесе төрт бұрышты. Бетіне қант себіледі. Ылғалдылығы – 16-18 процент.

Құрғатылып сығылған мандарин (ұнтақ) қосылады. Бұл тағам да жоғарыдағыдай, үстіне қант себілген сілікпе сияқты болады.

Ылғалдылығы – 17-19 процент.

Пайдаланар алдында кептіріліп сығылған мандарин алдын ала крахмалмен мұқият араластырылып алып, суға езіледі. Сығылған мандарин мен крахмал қоспасының бір бөлігіне 4 бөлік су қуйылады. Қоспа жақсылап араластырылып, електен өткізіледі.

  Жарияланған-2016-03-01 14:53:05     Қаралды-232

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

ҚАУЫНҚҰРТ

...

Қауын ортасынан жарылады. Дәні алынып тасталынады. Қабығынан аршылған еті бөлек алынып, жұқалап туралады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

САЛЛАМ ӘТ-ТАРДЖУМАН

...

Саллам әт-Тарджуман - араб саяхатшысы. Саллам әт-Тарджуман IX ғасырдың ортасында Қазақстан аймағымен жүріп өткен. Ол Самарадан (Бағдад каласының маңы) шығып, Кавказ арқылы хазарлар елінен өтіп, Еділге (Волга) келген.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

СЫРДАРИЯ

...

Сырдария өзені Орталық Тянь-Шань жоталарынан басталып, Қырғызстан, Өзбекстан, Тәжікстан аймағы аркылы өтіп, Қазақстанда Арал теңізіне келіп құяды. Ұзындығы - 2219 км.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚАРАҚАТ ЖИДЕКТЕН ӘР ТҮРЛІ ТАҒАМДАР ЖАСАУ

...

Қарақаттың жидегінде, буршігінде, жапырағында, гүлінде С, В1, Р витаминдері және А витамині (каротин) көп болады. Сонымен қатар жидегінде қант, лимон, алма қышқылдары, илік заты және бояу бар, бүршігінде және жапырағында эфир майы болады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ӘСЕМДЕЛГЕН ЖАҢҒАҚ ҚУЫРМАСЫ (печенье)

...

Кептірілген нан түйіліп, ұнтақталған жаңғақпен және қантпен араластырылады. Үстіне ерітілген сарымай, жұмыртқаның мұқият шайқалған сары уызы, жарты лимон шырыны мен қабығы салынады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ПАШМАҚ

...

Бұл - әбден қайнатылған карамель массасынан жіп-жіңішке жіп сияқты етіп созылып жасалған, бір-бірінен оңай ажырайтын тағам. Түсі - ақ.

ТОЛЫҒЫРАҚ »