РАХАТ-ЛУКУМ
Категориясы: Тағам
Кондитер өнеркәсібі ванильді, қызғылт, жаңғақ қосылған, шоколад қосылған, ассорти рахат-лукумдарын шығарады.
Қайнады-ау деген кезде қоспаның ылғалдылығы 15-17 процентке жетісімен рахат-лукумның қандай түрінің жасалатынына байланысты оған ванилин, қызғылт май, кептірілген және тазартылған жаңғақ дәндері, сондай-ақ ұнтақ какао, жеміс, жидек, немесе цитрус пюресі қосылады.
Бұл тағам өн бойына жармаланып құырылған күнбағыс дәндері біркелкі таратылып салынған сілікпе сияқты масса болып табылады. Формасы тік бұрышты немесе төрт бұрышты. Бетіне қант себіледі. Ылғалдылығы – 16-18 процент.
Құрғатылып сығылған мандарин (ұнтақ) қосылады. Бұл тағам да жоғарыдағыдай, үстіне қант себілген сілікпе сияқты болады.
Ылғалдылығы – 17-19 процент.
Пайдаланар алдында кептіріліп сығылған мандарин алдын ала крахмалмен мұқият араластырылып алып, суға езіледі. Сығылған мандарин мен крахмал қоспасының бір бөлігіне 4 бөлік су қуйылады. Қоспа жақсылап араластырылып, електен өткізіледі.
Жарияланған-2016-03-01 14:53:05 Қаралды-2749
СУРЕТ ЖӘНЕ СУРЕТТЕМЕ

Суретшінің қыл қаламмен бояу жағып емес, қарындаш, көмір, сангина, қаламұш арқылы сызып салған шығармасын сурет деп атаймыз.
МАМЛЮКТЕР - КІМ ОЛАР?

МАМЛЮКТЕР (араб.- ақ құлдар, еріксіздер) - түрік, грузин, черкес, Египеттегі басқа да кавказ халықтарынан шыққан әскери-құлдар
МЕЙІЗ ҚОСЫЛҒАН МЕРЕКЕЛІК ӨРМЕ

Қамыр сүтке қатты етіліп иленеді де, оған май, қант, мейіз, езілген ашытқы, жұмыртқаның сары уызы қосылып, бәрі жақсылап араластырылады. Сөйтіп 90 минут бойы жылы жерге қойылады.
ҚАЛАҚАЙ НЕГЕ КҮЙДІРЕДІ?

Туралған пияздан басқа бірде-бір өсімдік балалардың көз касын дәл осындай көлдеткен емес.