БУКОВИН ШӘРБӘТІ
Категориясы: Тағам
Бұл - ысқыштан өткізілген жаңғақ және қант ұлпасы қосылған май массасы.
Бір килограмын жасауға 568,6 грамм құм шекер, 264,4 грамм үккіштен өткізіліп қуырылған кешью жаңғағы (бұл 281,8 грамм кептірілмеген жаңғаққа пара-пар), 137,7 грамм су-май немесе кондитерлік май, 69,8 грамм какао ұнтағы және 0,2 грамм ванилин жұмсалады.
Тағам шоколад және боялмаған таяқша түстес болады. Біреуінің салмағы 7 килограмнан аспайды. Ылғалдылығы - 1,2-1,4 процент.
Жарияланған-2016-03-01 14:39:04 Қаралды-1395
АХМЕТ БАЙТҰРСЫНҰЛЫ (1873-1938)

Ахмет Байтұрсынұлы Қостанай облысы Торғай өңіріндегі Сарытүбек деген жерде туған. Ол жасынан зерек, сергек болып өседі. Ауыл молдасынан сауатын ашады. Он үш жасында жетім қалып, тағдырдың талқысын көп көреді.
ЕЖЕЛГІ ОТЫРАР

Есте жоқ ерте заманнан бастап, Сыр бойында қыстап, көктем шыға малын Сарыарқаға, Оңтүстік Сібірге қарай, кузге таман - қайтадан Сырға қарай айдап-бағып күнелтуді дәстүрге айналдырған дала тайпалары өзара тікелей қарым-қатынаста болып келгендіктен, бірте-б
СУРЕТ МАЙЛЫ БОЯУЛАР ПАЙДАЛАНУЫ

Қазір суретшілердің көбі майлы бояуларды пайдаланады, ал бір кезде олар адамзатқа атымен белгісіз болатын.
ҚҰСТАР САЙРАЙДЫ!

Құстардың әні — жұмыстары. Көктемде әз үйіне оралған соң, кішкентай әнші бірден бар даусымен: «Мен мұндамын! ...
ҚОЙ - КӨШПЕЛІ ҚАЗАҚ ӨМІРІНДЕ ӨМІРІНІҢ АЖЫРАМАС БӨЛШЕГІ

Ежелден қазақ халқы көшпелі ғұмыр кешті. Мал мен оның өнімдері көшпелі өмірде аса қолайлы игілікке саналды.
ҚАНТҚА САЛЫНҒАН КУРАГА

Курага жақсылап жуылып, кептіріледі. Қант улпасы, түйген қант және белок дайындалады.