UF

ЖАҢҒАҚ ЖӘНЕ ЖҮЗІМ ҚОСЫЛҒАН КЕКС

Категориясы: Тағам


Сарымай қант ұлпасымен қосып шайқалып, бірінен соң бірі: жұмыртқа сары уызы, сүт, ірі-ірі жаңғақ дәндері, жүзім, ванилин қосылады. Бұл кезде қоспа ұдайы араластырылып отырады. Ең соңында әбден көбік атқанша шайқалған белок пен құймақ жасайтын ұн қосылады. Алынған масса алдын-ала май жағылған кекске арналған формаға салып пісіріледі. Салқындатылғаннан кейін кекстің үстіне арнайы ақ түсті масса жағылып жылтыратылады.

Жылтырату үшін мынадай масса жасалады: бір белок қант ұлпасымен қосып әбден шайқалады, ол әбден көбіктенген соң оған бір лимонның шырыны қосылып қою тартқанша шайқала береді. Содан кейін масса кекстің үстіне құйылып, біркелкі етіп жайылады. Ол қатқан соң кекс кішкентай-кішкентайдан тілінеді.

Бұл тағамды жасауға 100 грамм сарымай, 200 грамм қант ұлпасы, 100 грамм сүт, 150 грамм жаңғақ, 50 грамм жүзім, 290 грамм ұн, дәміне қарай ванилин және үш жұмыртқа жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-04 15:54:25     Қаралды-1316

Мәлімет сізге көмек берді ма

БРУНСЛИ ПЕЧЕНЬЕ

...

Тазаланған бадам шоколадқа қосылып, әбден ұсақталғанша үккішпен үгіледі. Жұмыртқаның ақ уызына қант қосылып, жақсылап шайқалады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КАПУСТА ҚҰЙМАҒЫ

...

Капуста тазартылып, жуылады. Ұсақтап туралады да, үстіне сүт құйылып жұмсарғанша бұқтырылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

РЕПРОДУКЦИЯ ДЕГЕН НЕ?

...

Журнал мен кітап бетінен кейде суретшілердің картиналарын да ұшырастырамыз. Бірақ олар өнер туындыларының түпнұсқасы емес, репродукциялары ғана.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ТАҢҚУРАЙ ТҮРЛЕРІН ӨСІРІП, ӨНІМ АЛУ ЖОЛДАРЫ

...

Таңқурай жартылай бұталы көпжылдық өсімдік болып есептеледі. Жабайы түрде азғана болса да келең-келі жерлерде жақсы өседі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҰСТАУҒА БАЛҒА НЕГЕ КЕРЕК?

...

Мына жарық дүниеде бір адам өмір сүріпті. Нар көтергендей күшті екен. Ертеңнен қара кешке дейін қап-қара түтін қаптаған ұстаханада ұсталық етіпті.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БАБЫР-НАМЕ

...

«Бабыр-наме» - түркі (шағатай) тілінде 1526-1530 жылдар аралығында жазылған жазбалар мен естеліктер жинағы. Авторы - Заһир әд-Дин Мұхаммед Бабыр.

ТОЛЫҒЫРАҚ »