UF

ЖАҢҒАҚ ЖӘНЕ ЖҮЗІМ ҚОСЫЛҒАН КЕКС

Категориясы: Тағам


Сарымай қант ұлпасымен қосып шайқалып, бірінен соң бірі: жұмыртқа сары уызы, сүт, ірі-ірі жаңғақ дәндері, жүзім, ванилин қосылады. Бұл кезде қоспа ұдайы араластырылып отырады. Ең соңында әбден көбік атқанша шайқалған белок пен құймақ жасайтын ұн қосылады. Алынған масса алдын-ала май жағылған кекске арналған формаға салып пісіріледі. Салқындатылғаннан кейін кекстің үстіне арнайы ақ түсті масса жағылып жылтыратылады.

Жылтырату үшін мынадай масса жасалады: бір белок қант ұлпасымен қосып әбден шайқалады, ол әбден көбіктенген соң оған бір лимонның шырыны қосылып қою тартқанша шайқала береді. Содан кейін масса кекстің үстіне құйылып, біркелкі етіп жайылады. Ол қатқан соң кекс кішкентай-кішкентайдан тілінеді.

Бұл тағамды жасауға 100 грамм сарымай, 200 грамм қант ұлпасы, 100 грамм сүт, 150 грамм жаңғақ, 50 грамм жүзім, 290 грамм ұн, дәміне қарай ванилин және үш жұмыртқа жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-04 15:54:25     Қаралды-3042

Мәлімет сізге көмек берді ма

ЕЖЕЛГІ УАҚЫТТА ТІСТЕРІН ҚАЛАЙ ТАЗАЛАҒАН?

...

Ақ және сау тістерге арналған ұнтақ

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЕСКІ ЗАМАНДА НЕМЕН ТАМАҚТАНДЫ?

...

Патшалар мен князьдердің дастарханында алтын мен күмістен жасалған бағалы ыдыстар тапшы болған.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖЕМІС-ЖИДЕК ЖӘНЕ ЖҮЗІМ ВИТАМИНДЕР КӨЗІ

...

Витаминдер - биологиялық жағынан өте сіңімді болатын, адамдар мен жануарлар организмдерінің тіршілігі үшін өте қажетті заттар. Қазіргі уақытта 40-тан астам витамин түрлері белгілі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

Мысық йодты қалай ойлап тапты. Тосын жаңалық

...

Француз химик-технологы және фармацевт Бернар Куртуа 1811 жылы йодты ойлап тапты. Бірақ, бұл жаңалығы ұзаққа созылып кетуі әбден мүмкін еді, егер Бернар Куртуаның сүйікті мысығы болмағанда. Бұл оқиғаны Куртуаның достары айтып береді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚАРАБАХ КЯТАСЫ

...

Бұл да тоқаш қамырынан жасалатын тағам.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ШАЙШӨП – АСҚАЗАН БЕЗДЕРІНІҢ ЖҰМЫСЫН КҮШЕЙТЕДІ

...

Ертедегі Римде бұл өсімдікті аса пайдалы деп санаған.

ТОЛЫҒЫРАҚ »