UF

НЫШАЛДА

Категориясы: Тағам


Сабын-тамырмен және жұмыртқамен араластырып, көпіршітіп шайқалған қант шырыны осылай аталады. Түсі ақ, қоюлығы кремнің қоюлығындай.

Белок ретінде жұмыртқа белогы қолданылады.

Арнаулы мыс қазанға құйылған белок шайқалып, көпіршітіледі. Оған аз-аздан сабын-тамыр қосылып отырылады. Сөйтіп, 50-60 минуттан соң ақ түсті көбік алынады.

Мұнымен бір мезгілде екінші қазанда құрғақ затының мелшері 65-70 процент болатын қант шырыны қайнатылады. Содан кейін ауық-ауық аз-аздан қант шырынын қоса отырып, шайқап көпіршіту жумысы жалғастырыла береді.

Бір килограмм нышалда жасауға 870 грамм қант шырыны, 4 грамм белок, 1 грамм лимон қышқылы, 0,5 грамм ванилин, 1 грамм сабын-тамыр және 0,5 грамм лимон майы жұмсалады.

  Жарияланған-2016-02-29 19:21:58     Қаралды-169

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

ӘУЕДЕГІ ЯДРОЛЫҚ ЖАРЫЛЫС

...

Әуедегі ядролық жарылыс - жарқыл аймағы барынша жарқыраған сәтте жер бетіне (суға) жетпейтін жарылыс. Әуедегі ядролық жарылыс биіктігі ядролық қарудың қуатына байланысты жүздеген метрден бірнеше километрге дейіңгі аралықта болуы мүмкін.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚЫПШАҚТАР

...

Қыпшақтар - түркі тілдес тайпалар. Қыпшақтар VII ғасырдан бері белгілі. Қимақтармен X ғасырға дейін тығыз қатынаста болып, олардың тайпалық одағына, кейіннен мемлекетінің құрамына кіреді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БЕХИ ДУЛМА (ЖАҢҒАҚ ҚОСЫЛҒАН АЙВА)

...

Піскен айва жемісінің түктері алынып тасталып, ортасы дәнімен алынады да салқын сумен шайылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЕРЕВАН КЯТАСЫ

...

Ашытылған қамырдан қабатталып жасалатын тағам осылай аталады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

НЕЛІКТЕН СТАКАН СЫҢҒЫРЛАП, МАСА ЫЗЫҢДАЙДЫ, АРА ГУІЛДЕЙДІ?

...

Шынында да, стаканға қасық ақырын ғана тиіп кетсе, дереу зың ете түседі. Неге зыңылдайды? Ол зыңыл қайдан шықты?

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ДӘСТҮРЛІ ТӘТТІ ТАҒАМДАР

...

Табаға 3-4 сантиметр қалыңдықта ұн салынады да, духовкаға немесе газ плитасына қойылып, шала қуырылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »