НЫШАЛДА
Категориясы: Тағам
Сабын-тамырмен және жұмыртқамен араластырып, көпіршітіп шайқалған қант шырыны осылай аталады. Түсі ақ, қоюлығы кремнің қоюлығындай.
Белок ретінде жұмыртқа белогы қолданылады.
Арнаулы мыс қазанға құйылған белок шайқалып, көпіршітіледі. Оған аз-аздан сабын-тамыр қосылып отырылады. Сөйтіп, 50-60 минуттан соң ақ түсті көбік алынады.
Мұнымен бір мезгілде екінші қазанда құрғақ затының мелшері 65-70 процент болатын қант шырыны қайнатылады. Содан кейін ауық-ауық аз-аздан қант шырынын қоса отырып, шайқап көпіршіту жумысы жалғастырыла береді.
Бір килограмм нышалда жасауға 870 грамм қант шырыны, 4 грамм белок, 1 грамм лимон қышқылы, 0,5 грамм ванилин, 1 грамм сабын-тамыр және 0,5 грамм лимон майы жұмсалады.
Жарияланған-2016-02-29 19:21:58 Қаралды-1622
ЖЕМІСТЕР МЕН ЖИДЕКТЕРДЕН ЖАСАЛҒАН ЦУКАТТАР
![...](https://i.postimg.cc/J7Pb4tGw/1.jpg)
Жемістер мен жидектер жуылып, елекке салынады да сорықтырылып, содан кейін шырынға қосылып дайын болғанша қайнатылады.
ЖЕР ЖАҢҒАҒЫ ҚОСЫЛҒАН ЖЕМІС НУГАСЫ
![...](https://i.postimg.cc/T1DFwQ08/1.jpg)
Бұл - жер жаңғағын қосып, қантқа салып пісірілген курагадан тұратын тағам. Формасы төрт бұрышты, құмшекер себілген.
ЖЕР ШАРЫНДА ҚАНША МҰХИТ БАР?
![...](https://i.postimg.cc/j5HNMrTt/image.jpg)
Барлық теңіздер мен мұхиттар бірігіп Жер бетінің 2/3-тен астамын алып жатыр.
БАНКНОТАЛАРДА ҚАНДАЙ ЗИЯНКЕСТЕР ӨМІР СҮРЕДІ?
![...](https://i.postimg.cc/9fYvCdRX/264feb36889840e7a9c4642fdfbb54aa.jpg)
Бірнеше жыл бұрын Оксфорд университетінің ғалымдары қызықты зерттеу жүргізді.