НЫШАЛДА
Категориясы: Тағам
Сабын-тамырмен және жұмыртқамен араластырып, көпіршітіп шайқалған қант шырыны осылай аталады. Түсі ақ, қоюлығы кремнің қоюлығындай.
Белок ретінде жұмыртқа белогы қолданылады.
Арнаулы мыс қазанға құйылған белок шайқалып, көпіршітіледі. Оған аз-аздан сабын-тамыр қосылып отырылады. Сөйтіп, 50-60 минуттан соң ақ түсті көбік алынады.
Мұнымен бір мезгілде екінші қазанда құрғақ затының мелшері 65-70 процент болатын қант шырыны қайнатылады. Содан кейін ауық-ауық аз-аздан қант шырынын қоса отырып, шайқап көпіршіту жумысы жалғастырыла береді.
Бір килограмм нышалда жасауға 870 грамм қант шырыны, 4 грамм белок, 1 грамм лимон қышқылы, 0,5 грамм ванилин, 1 грамм сабын-тамыр және 0,5 грамм лимон майы жұмсалады.
Жарияланған-2016-02-29 19:21:58 Қаралды-1501
ҚАЙЫҢ ҚАБЫҒЫ ДА ҚАЖЕТКЕ ЖАРАЙДЫ
«Қайың» - деген сөзді естіген кезде көз алдымызға ақ қабығы діңін қаптаған тіп-тік өскен ақ қайыңдар мен «мың бұрала билеген» ақ қайыңдар бейнесі елестейді.
ШЫМКЕНТ НУГАСЫ
Кептірілген алма жақсылап іріктеліп, жылы сумен жуылады. Суы сорықтырылады. Содан соң пышағының диаметрі 4-5 миллиметр ет тартатын машинкадан өткізіледі.
ҚЫЗЫЛ ІРІМШІК – КӨШПЕЛІЛЕРДІҢ ТАҒАМДАРЫНЫҢ БІРІ
Сүттен жасалатын тағамдардың ішінде жасалуы оңай, тамақтық қуаты мол, берекелі, ұзаққа сақталатын тамақтың бірі - ірімшік.
ТУНДРА – ҚЫРУАР КӨК КІЛЕМ
Егер біздің ұшқыш кілем тундраның үстінен қыста ұшқан болса, Солтүстік Мұзды мұхиттың қай жерден бітіп, тундраның қай жерден басталғанын байқамас едік.
ӘЛЕМНІҢ ЕҢ ӘДЕМІ БАҚТАР МЕН САЯБАҚТАР
Әлемнің ең әдемі бақтар мен саябақтар виртуалды қыдыруға шақырамыз:
ҮШТІКЕНДІ ГЛЕДИЧИЯ – АСҚАЗАНҒА ШИПА
Гүл тостағаншасы жартысына дейін біріне-бірі жабысқан 5 қалақша.