UF

ПАРВАРДА

Категориясы: Тағам


Ұн сеуіп жасалған карамель сияқты тәтті тағам. Таразыға салып өлшеуге ыңғайлы етіп шығарылады.

Қазанға құмшекер салып және су (қанттың 30-40 проценті мөлшерінде) қуйып қайнатылып, отта 8-10 минут бойы ұстап, лимон қышқылы, ұн қосылады да, ылғалдылығы 3-3,5 процентке жеткенше қайтадан қыздырылады. Сонда оның сыртқы түрі жібектей жылтырайды, мортылдақ келеді. Температурасы 70-80 градусқа дейін салқындатылғаннан кейін ол әбден ағарғанша машинамен немесе қолмен созылады. Үйде дайындалғанда массаны лента тәріздендіріп созып, 2-3 қабат етіп салынады. Осылай созып, қабат-қабат етіп салу операциясы шамамен отыз ретке дейін қайталанады.

Бір килограмм парварда жасау үшін 1000 грамм құмшекер, 30 грамм бірінші сортты бидай ұны, 1,5 ас қасық өсімдік майы, 0,5 грамм лимон қышқылы алынады.

  Жарияланған-2016-02-22 17:34:13     Қаралды-801

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

БАДАМ-НОХУТ

...

Бұл - алма және өрік пюресін қайнатып, крахмалға құлпынай формалы етіп салынған және бадамның ұсақтап туралған массасына аунатып алынған тағам.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЕШКІ СҮТІНІҢ ПАЙДАСЫ ЗОР

...

Кавказ жағалауы елдерінде. Ортатык Азияда және кейбір шет елдерде ешкі сүті көптеп колданылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АҚ ТҰҢҒИЫҚ

...

Ақ тұңғиық - көпжылдық су өсімдігі. Тамыр-сабағы су астындағы топыраққа төселіп, дөңгелек, жүрек тәрізді жапырақтары су бетіне жайылып өседі. Гүлі кешке жабылып, күн шыққанда ашылады. Тұқымы ауа толған жеміс қабында тұрады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЛАТЫН ӘЛІПБИІ

...

Латын әліпбиі - әлемде кең таралған әліпби. Б.з.б. VII ғасырда Римде пайда болып. б.з. I ғасырында қалыптасқан. Жазу оңнан солға немесе солдан оңға қарай жазылып, бағыты әрдайым алмасып отырған. Б.з.б. IV ғасырдан бастап жазу тек солдан оңға қарай жазылат

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АУҒАН ШӘРБӘТІ

...

Жеміс шырындарына апельсин мен лимон бөліктері салынып, аздаған су құйылады да бәрі қосылып қайнатылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ӘЛЕМНІҢ ЕҢ ӘДЕМІ БАҚТАР МЕН САЯБАҚТАР

...

Әлемнің ең әдемі бақтар мен саябақтар виртуалды қыдыруға шақырамыз:

ТОЛЫҒЫРАҚ »