ПАРВАРДА
Категориясы: Тағам
Ұн сеуіп жасалған карамель сияқты тәтті тағам. Таразыға салып өлшеуге ыңғайлы етіп шығарылады.
Қазанға құмшекер салып және су (қанттың 30-40 проценті мөлшерінде) қуйып қайнатылып, отта 8-10 минут бойы ұстап, лимон қышқылы, ұн қосылады да, ылғалдылығы 3-3,5 процентке жеткенше қайтадан қыздырылады. Сонда оның сыртқы түрі жібектей жылтырайды, мортылдақ келеді. Температурасы 70-80 градусқа дейін салқындатылғаннан кейін ол әбден ағарғанша машинамен немесе қолмен созылады. Үйде дайындалғанда массаны лента тәріздендіріп созып, 2-3 қабат етіп салынады. Осылай созып, қабат-қабат етіп салу операциясы шамамен отыз ретке дейін қайталанады.
Бір килограмм парварда жасау үшін 1000 грамм құмшекер, 30 грамм бірінші сортты бидай ұны, 1,5 ас қасық өсімдік майы, 0,5 грамм лимон қышқылы алынады.
Жарияланған-2016-02-22 17:34:13 Қаралды-3344
СӘУЛЕТ ӨНЕРІНІҢ ЖЕТІСТІКТЕРІ
Тәуелсіздік кезеңінен бері Қазақстанның көптеген қалалары мен ауылдарының, әсіресе, Алматы және Ақмола облыстарының келбеті айтарлықтай өзгерістерге ұшырады. Ірі-ірі әкімшілік ғимараттары мен тұргын үй кешендері, көптеген жаңа ескерткіштер пайда болды.
КҮЙМЕСГҮЛ
Күймесгүл - көпжылдық, өте улы өсімдік. Бұтақты сабағын қалың түк басқан. Гүлі күлгін қызғылт түсті. Жағымсыз иісі болғандықтан, мал да жемейді. Ұлпасынан қатты күйдіргіш зат бөлінеді. Жаңбырлы күндері гүлін бұтағымен жұлып алса, денеге тиген жерін күйдір
Тауықтар да жарыла алады
1950 жылы неміс газеттерінің бірінде жарылғыш тауықтар туралы оқиға болды. Оқиғаны одан әрі оқи отырыңыздар.
РАХАТ-ЛУКУМ
Кондитер өнеркәсібі ванильді, қызғылт, жаңғақ қосылған, шоколад қосылған, ассорти рахат-лукумдарын шығарады.
АКРОБАТИКА ТАРИХЫНАН
Акробатика - бұл адам өмірінде өз қолтаңбасы бар спорт түрі деп әбден болады. Себебі, адамның өз денесін өз мұхтажына сәйкес қызмет өткізу - әркімнің ізгі арманы.