ЖЕР ЖАҢҒАҒЫ ҚОСЫЛҒАН ЖЕМІС НУГАСЫ
Категориясы: Тағам
Бұл - жер жаңғағын қосып, қантқа салып пісірілген курагадан тұратын тағам. Формасы төрт бұрышты, құмшекер себілген.
Курага қантқа қосып қайнатылады да оған қуырылған жер жаңғағы қосылады. Лимон эссенциясын қосып, хош иіс беріледі.
Нуга қатар аралықтарына парафинделген қағаз төселген жәшікке қатарластырып салынады.
Бір килограмм нуга жасау үшін 376,2 грамм қант, 376,2 грамм курага, 282,1 грамм қуырылған жер жаңғағы және 1,25 грамм лимон эссенциясы жұмсалады.
Жеміс нугасының бір килограмында кемінде қырық данасы болады. Ылғалдылығы - 10 процент. Ыдысқа салғандағы салмағы - 5 килограмм. Ең ұзақ сақталатын мерзімі - 1 ай.
Жарияланған-2016-02-29 14:43:32 Қаралды-3259
ШЫРМАУЫҚ – УЛЫ, СЫРТҚЫ ЖАРАЛАРҒА ЖАҒУ

Шырмауық – сабағы шырмалып өсетін, көп жылдық, шөп тектес өсімдік.
ӘЛЕМДЕГІ ЕҢ ЖЫЛДАМ ҚҰСТАР

Құстар - жердің ең жылдам тіршілік иелері, өйткені жануарлар әлемінің құрлық немесе суда жүзетін құстарының бірде-бір өкілі олармен жылдамдығымен салыстыра алмайды.
БИАТЛОН ТАРИХЫНАН

Биатлон ... «атлон» грекше «күрес» деген сөз. Биатлон жарысы кезінде спортшылар шаңғымен сырғанап және мылтықпен нысанына көздеп атып өнер көрсетеді.
ҚАБАТТАЛҒАН ПАХЛАВА

Ішіне жаңғақ салып, ашытқы қосылған қамырдан жасалған май мен балға салынған тағам осылай аталады.