UF

БАДАМ КӘЗИНЕГІ

Категориясы: Тағам


Қант-сірне шырынында қайнатылған бадамнан тұратын шыныдай жылтыр тағам. Мөлшері 40х40 мм төрт бұрышты бөліктерден тұрады.

Қайнап жатқан шырынға аз-аздан бадам қоса отырып, 130-140 градусқа дейін қайнатылады.

Дайын масса салқын жерге (сумен салқындатылып туратын плита үстіне) салынады. Плита үсті алдын ала сарымаймен майлап қойылады. 80 градусқа дейін салқындаған масса қалыңдығы 10-12 миллиметр етіліп жайылып, квадрат бөліктерге бөлінеді. Кәзинәк қаңылтыр қораптарға салынады да, қақпағы тығыздап жабылып, қағазбен желімделіп тасталады.

Фундук жаңғағынан, өрік дәнінен, жер жаңғағынан жасалатын кәзинектердің айырмашылығы оларда бадамның орнына сондай мөлшерде тиісті жемістің дәні салынады.

Бір килограмм кәзинекке 359,3 грамм қант, 179,7 грамм сірне, 539,0 грамм бадам, 0,17 грамм ванилин және 5,4 грамм сарымай жұмсалады.

Бадамнан жасалған кәзинәктің бір килограмында кемінде 65 данасы болады. Ылғалдылығы - 3 процент, қорапқа салғандағы массасы 3 килограмм, ең ұзақ сақталатын мерзімі - 3 ай.

  Жарияланған-2016-02-23 14:18:01     Қаралды-110

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

ҰСТАЛЫҚ ӨНЕР

...

Шапқы - түрлі металды қыздырып не құрғақ күйінде кесуге, шабуға, жаруға арналған асыл аспап. Шапқының да бірнеше түрі болады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ШАЙТАНКӨЛ

...

Қазақстанның ең әдемі, көрікті жерлерінің бірі - Қарқаралы. Қарқаралы сілеміндегі көлдер мен өзендер, таулар мен қайыңды-қарағайлы ормандар ерекше сұлулықтарымен көз тартады. Бұғылы, Шаңкөз, Мәтен, Әулие, Қызыларай таулары ғажап көрінісімен көңіліңді баур

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КӨМБЕ - КӨМІП ПІСІРГЕН БІР УАҚ МАЛДЫҢ ТҰТАС

...

Қазақ халқы көмбелерді үйден гөрі түзде көбірек дайындаған. Көмбе - көміп пісірген бір уақ малдың тұтас еті.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ШЕМАХЛИН МҰТТАҚЫСЫ

...

Ішіне тәтті заттар салып, ашытқы қосылған тоқаш қамырынан жасалған тағам осылай деп аталады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЕКІБАСТҰ3

...

Екібастұз - Павлодар облысындағы қала. Екібастұз Павлодар қаласынан оңтүстік-батысқа қарай 150 км жерде орналасқан. Осы маңнан ат басындай екі кесек тұз табылған. Қала соған байланысты Екібастұз деп аталған.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЛИМОН ЖӘНЕ МАНДАРИН НУГАСЫ (II түрі)

...

Бұл - шайқалып көпіршітілген белокты кейіннен көбік түзгіште қант-сірне шырынымен қосып тағы көпіршітілген, жаңғақ және хош иісті заттар салынған тағам. Өндіріс кезінде қалған кесінділерінің шикізаты үшін өз салмағының 15-20 процентінен аспайтын мөлшерде

ТОЛЫҒЫРАҚ »