ЖАНУАРЛАРҒА ҚҰЙРЫҚ НЕ ҮШІН ҚАЖЕТ?
Категориясы: Жануарлар
Құйрықсыз ит пен мысықты елестету қиын. Неліктен жануарларға құйрық керек?
Кейбіреулер үшін ол шыбын өлтіргіш ретінде қызмет етеді - жазда құйрық сиырлар мен жылқыларға шыбындардың, жылқылардың, масалардың және шыбындардың шабуылымен күресуге көмектеседі.
Бірақ иттер сөйлеу үшін құйрықтарын пайдаланады. Ит иесімен кездескенде құйрығын бұлғайды, бұл оның бақытты екенін білдіреді. Егер иттің құйрығы сәл көтеріліп, екі жаққа қозғалса, оның: «Мен саған тиіспеймін, бірақ маған тиме, бұл жаман болады» деп жатқанын біліңіз. Түйілген, төмен түсірілген құйрық - иттің иесіне бағынатынын немесе бір нәрседен қорқатынының белгісі.
Қасқыр, түлкі, арктикалық түлкілер құйрығын көрпе ретінде пайдаланады - қыста олар қарды ор қазып, қатып қалмас үшін бұралып, мұрындарын құйрығымен жабады. Ал түлкілер мен қасқырлар жүгіргенде, құйрық руль қызметін атқарады - бұл олардың жағына тезірек бұрылуына көмектеседі. Тиін құйрығын дәл осылай пайдаланады, тек қана ұшқанда жасайды.
Маймылдар үшін құйрық тамақ алуға көмектеседі. Маймыл құйрығын бұтаққа іліп, төңкеріліп, табандарымен жемісті тере бастайды.
Жарияланған-2024-04-10 12:50:58 Қаралды-213
Кейбір бақалардың шаштары бар
Шашты бақа — қосмекенді пискунья тұқымдасына жатады. Бұл түрінің аты қиқым терілердің («шаштардың» )бір-біріне тығыз орналасқандығынан пайда болған, олар аталығында көбею кезінде пайда болады. Бұл түрінің ерекшелігі бүйілердің сүйектерін сындыруға және о
АППОЛОННЫҢ ІЗБАСАРЛАРЫ
Ауыр салмақты тастарды көтеру арқылы жарысушы спортшыларды халық «Аппалонның ізбасарлары» деп те атаған.
Болашаққа көзқарас
Тесла шын мәнісінде тамаша адам болды. Міне оның 1908 жылы жазғаны – 60-тан астам жыл бойы компьютерлік желілер дами бастағанға дейін.
ТОҚАШ-ПАХЛАВА
Бұл - ішіне жаңғақ салып, май мен бал сіңірілген, ашытылған қамырдан жасалған тағам.
Катаев не туралы ойлады?
Агриппина Донцоваға (қазірде Дарья деген атпен әйгілі) мектепте «Валентин Петрович Катаев не туралы ойлады, «Жалғыз парус ағарды»
БАЛ ЖАҢҒАҚТАР
Балды жақсылап ерітіп, қантпен, ұнмен, содамен, маймен және ұнтақталған жаңғақтармен араластырып, қатты қамыр иленеді.