UF

ТАҒАМ ДАЙЫНДАУҒА ӨНІМДЕРДІҢ ӨЛШЕМ МӨЛШЕРІ

Категориясы: Тағам


Тағам әзірлеу үшін көптеген үйде арнвйы таразы бола бермейді. Оның үстіне бір тағамға жаратылатын бүкіл өнімді таразыға тартып жату – уақыттың жауы. Оны кез-келген еңбек адамының жағдайы көтермейтіні бәрімізге белгілі шындық. Сондықтан да тағам дайындау ісіне қолайлы болу үшін негізгі-негізгі деген өнімдердің өлшем мөлшерін ұсынып отырмыз.

Өнімдер

Грамм есебімен

кесе немесе стакан

ас қасық

шай қасық

1 данасы

1

2

3

4

5

Бидай ұны

160

25

10

-

Картоп ұны (крахмал)

200

30

10

-

Жүгері ұны

160

30

10

-

Бал

325

35

12

-

Ас содасы

180

28

12

-

Қарақұмық жармасы

210

25

7

-

Майда жарма

200

30

10

-

Жүгері жармасы

90

12

5

-

Арпа жармасы

230

25

7

-

Күріш

230

25

9

-

Сөк

220

25

9

-

Бұршақ

200

30

10

-

Ерітілген сары май

245

20

5

-

Қаймақ

250

25

10

-

Сәбіз (орташа)

-

-

-

50-75

Картоп (орташа)

-

-

-

75-100

Қияр (орташа)

-

-

-

75-100

Томат

200

30

10

-

Томат пюресі

220

25

8

-

Қант (құмқант)

200

25

10

-

Тұз

200

20

5

-

Сірке суы

250

15

5

-

Жұмыртқа (орташа)

-

-

-

40

Жаңғақ дәні

160

30

10

-

Сұйық май

245

20

5

-

Помидор (орташа)

-

-

-

90-100

Бұрыш (ұнтағы)

200

12

5

-

Қант ұлпасы

200

25

10

-

Су

250

18

5

-

Шие

200

30

10

-

Кофе

160

20

7

-

Таңқурай

150

20

6

-

Маргарин

240

20

5

-

Сүт (ұнтағы)

250

18

5

-

Қойылтылған сүт

400

30

12

-

Кепкен нан ұнтағы

125

15

5

-

Какао

150

15

5

-

Лимон қышқылы (ұнтағы)

200

25

8

-

Кілегей

250

14

5

-

Қызылша

-

-

-

230-250

Капуста

-

-

-

900-1000

Шомыр

-

-

-

200-210

Пияз

-

-

-

45-50

Мейіз

190

25

7

-

  Жарияланған-2016-09-22 13:55:50     Қаралды-2205

Мәлімет сізге көмек берді ма

Миллионерлер Финляндияда қандай айыпұлдарды төлейді

...

Финляндия тағындаған ЖҚЕ бұзуға айыпұлдар тағылмаған белдік үшін немесе дұрыс тұрақтамағаны үшін 35 еуродан басталады және жылдамдықты асырғаны үшін жүздеген мың еуроға дейін барады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

«ҚАРАКӨЗ» ҚУЫРМАСЫ

...

Қаракөз қуырмасын жасау үшін белок пайдаланылады. Сары уызынан мұқият тазартылған белок салқындатылады, көпіршітіліп шайқалады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖАС ЖЕМІС НЕМЕСЕ ЖИДЕК АРАЛАСТЫРЫП ШАЙҚАЛҒАН ҚАЙМАҚ

...

Рецептіде көрсетілген жемістер жақсылап жуылып, үстіне шайқалған кілегей құйылады. Дастарқанға қант ұлпасы қоса әкелінеді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БІЗДІҢ МИЫМЫЗ ТУРАЛЫ 10 ҚЫЗЫҚТЫ ФАКТ

...

Ми - адамның ең аз зерттелген мүшелерінің бірі. Өйткені, тәжірибелі нейрохирург үшін де ми жұмбақ.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ТАЛҚАННАН ЖАСАУҒА БОЛАТЫН ТӘТТІ ТАҒАМДАР

...

Қазақ халқының, әсіресе, қарт адамдардың сүйсініп жейтін тағамдарының бірі - тарының талқаны. Талқан қуырып ақтаған тарының сөгінен немесе оның айырып алған жармағынан диірменге тартып жасалады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ТАЙТҰЯҚ – МАСКҮНЕМДІККЕ ҚАРСЫ

...

Құрамында эфир майлары, азорон, пинен, эвгенол, борнилацетат, танин, қоймалжың заттар, шайырлар, азарин деген алкалоид бар.

ТОЛЫҒЫРАҚ »