ТАҒАМ ДАЙЫНДАУҒА ӨНІМДЕРДІҢ ӨЛШЕМ МӨЛШЕРІ
Категориясы: Тағам
Тағам әзірлеу үшін көптеген үйде арнвйы таразы бола бермейді. Оның үстіне бір тағамға жаратылатын бүкіл өнімді таразыға тартып жату – уақыттың жауы. Оны кез-келген еңбек адамының жағдайы көтермейтіні бәрімізге белгілі шындық. Сондықтан да тағам дайындау ісіне қолайлы болу үшін негізгі-негізгі деген өнімдердің өлшем мөлшерін ұсынып отырмыз.
Өнімдер |
Грамм есебімен |
|||
кесе немесе стакан |
ас қасық |
шай қасық |
1 данасы |
|
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
Бидай ұны |
160 |
25 |
10 |
- |
Картоп ұны (крахмал) |
200 |
30 |
10 |
- |
Жүгері ұны |
160 |
30 |
10 |
- |
Бал |
325 |
35 |
12 |
- |
Ас содасы |
180 |
28 |
12 |
- |
Қарақұмық жармасы |
210 |
25 |
7 |
- |
Майда жарма |
200 |
30 |
10 |
- |
Жүгері жармасы |
90 |
12 |
5 |
- |
Арпа жармасы |
230 |
25 |
7 |
- |
Күріш |
230 |
25 |
9 |
- |
Сөк |
220 |
25 |
9 |
- |
Бұршақ |
200 |
30 |
10 |
- |
Ерітілген сары май |
245 |
20 |
5 |
- |
Қаймақ |
250 |
25 |
10 |
- |
Сәбіз (орташа) |
- |
- |
- |
50-75 |
Картоп (орташа) |
- |
- |
- |
75-100 |
Қияр (орташа) |
- |
- |
- |
75-100 |
Томат |
200 |
30 |
10 |
- |
Томат пюресі |
220 |
25 |
8 |
- |
Қант (құмқант) |
200 |
25 |
10 |
- |
Тұз |
200 |
20 |
5 |
- |
Сірке суы |
250 |
15 |
5 |
- |
Жұмыртқа (орташа) |
- |
- |
- |
40 |
Жаңғақ дәні |
160 |
30 |
10 |
- |
Сұйық май |
245 |
20 |
5 |
- |
Помидор (орташа) |
- |
- |
- |
90-100 |
Бұрыш (ұнтағы) |
200 |
12 |
5 |
- |
Қант ұлпасы |
200 |
25 |
10 |
- |
Су |
250 |
18 |
5 |
- |
Шие |
200 |
30 |
10 |
- |
Кофе |
160 |
20 |
7 |
- |
Таңқурай |
150 |
20 |
6 |
- |
Маргарин |
240 |
20 |
5 |
- |
Сүт (ұнтағы) |
250 |
18 |
5 |
- |
Қойылтылған сүт |
400 |
30 |
12 |
- |
Кепкен нан ұнтағы |
125 |
15 |
5 |
- |
Какао |
150 |
15 |
5 |
- |
Лимон қышқылы (ұнтағы) |
200 |
25 |
8 |
- |
Кілегей |
250 |
14 |
5 |
- |
Қызылша |
- |
- |
- |
230-250 |
Капуста |
- |
- |
- |
900-1000 |
Шомыр |
- |
- |
- |
200-210 |
Пияз |
- |
- |
- |
45-50 |
Мейіз |
190 |
25 |
7 |
- |
Жарияланған-2016-09-22 13:55:50 Қаралды-2368
ҚАЙМАҚ КЕМЕСЕ КІЛЕГЕЙ ҚҰЙЫЛЫП, ЖАҢҒАҚ ҚОСЫЛҒАН ҚАРА АЛХОРЫ
Мұқият жуылған қара алхорының үстіне су құйылып, қайнағанша қыздырылады да содан соң 1,0-1,5 сағат бөктіріп қойылады. Бұдан кейін қара алхорының сүйектері алынады.
Танымдық діни бет
Танымдық діни бет. Еврейлер оқымаулары, ал қалғандарына қызық болулары мүмкін. Егер кімге қызық болса одан әрі тереңірек оқыңыздар
Адамдар тұрмайтын тамаша қалалар
Заманауи адамы көп әлемде тұрып, планетаның адамдар тұрмайтын қалаларының бар екендігіне сену өте қиын. Бірақ, естігенге таңқаларлықтай болғанымен, шын мәнісінде осындай қалалар бар.
СҰЛТАНМАХМҰТ ТОРАЙҒЫРОВ (1893 -1920)
XX ғасыр басындағы қазақ поэзиясының жарық жұлдызы - Сұлтанмахмұт Торайғыров бар-жоғы 27 жас жасады.
ЖАҢҒАҚ КӘМПИТТЕРІ
Терең табаға қант салынып, жақсы жанып жатқан отқа қойылады. Ол ашық қоңыр түске енгенше қыздырылып, жаңғақ дәндері қосылады да бәрі жақсылап тез-тез араластырылады.
ШАРИКТІ ҚАЛАМҒА ШАРИК НЕ ҮШІН ҚАЖЕТ?
Әлемдегі алғашқы автоқаламды ойлап тапқан... египеттіктер екен.