UF

«ҚАРАКӨЗ» ҚУЫРМАСЫ

Категориясы: Тағам


Қаракөз қуырмасын жасау үшін белок пайдаланылады. Сары уызынан мұқият тазартылған белок салқындатылады, көпіршітіліп шайқалады. Шайқауды доғармастан оның үстіне құм шекер әуелі аз-аздан, соңынан мол етіп қосылады. Жалпы шайқау уақыты – 25-30 минут. Шайқалған белок массасына іріктелген көкнәр дәні қосылып, тез-тез араластырылады.

Шайқап болғанда белок көлемінің 5-6 есе артуы керек.

Алынған масса үстіне қағаз төселген немесе аздап май жағылған табақтарға қағаз немесе кондитер қалтасынан сығып, түймедағы гүлі сияқты етіп салынады да температурасы 100-110 градус пешке қойылып, 30-40 минут бойына пісіріледі.

«Қаракөз» қуырмасын жасауға 4 стакан қант, 4 жұмыртқаның ағы, 2 ас қасық көкнәр, бір шымшым ванилин жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-03 15:28:51     Қаралды-799

Мәлімет сізге көмек берді ма

«КАРАМЕЛЬДЕНГЕН БАДАМ» КӘМПИТІ

...

Бадам дәндері ыстық сумен шарпылып, қабығы аршылады да қоңыр тартқанша қуырылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АЛАШ ПАРТИЯСЫ

...

Алаш партиясы - казақ халқының тұңғыш ұлттық-демократиялық партиясы (1917-1920 жж.). Алаш партиясын кұру жөніндегі мәселе 1917 жылы 21-26 шілде аралығында Орынбор қаласында I Жалпықазақ съезінде талқыланды.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҮҢГІРЛЕР

...

Үңгір дегеніміз - ерігіш тау жыныстарының бұзылуы, мүжілуі салдарынан пайда болатын жер қыртысындағы қуыстар. Ерігіш тау жыныстарына көбіне әктас, гипс, доломит, т.б. жатады. Үңгірлердің ұзындығы ондаған, жүздеген метрден, кейде бірнеше ондаған километрге

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚАРАҚАТ ЖИДЕКТЕН ӘР ТҮРЛІ ТАҒАМДАР ЖАСАУ

...

Қарақаттың жидегінде, буршігінде, жапырағында, гүлінде С, В1, Р витаминдері және А витамині (каротин) көп болады. Сонымен қатар жидегінде қант, лимон, алма қышқылдары, илік заты және бояу бар, бүршігінде және жапырағында эфир майы болады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖҮЗІМ ОЙЛАСЫ

...

Бұл - қайнатылған жеміс массасы мен жаңғақтан дайындалып, бадаммен және грек жаңғағымен әсемделген тағам.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚАЙМАҚ КЕМЕСЕ КІЛЕГЕЙ ҚҰЙЫЛЫП, ЖАҢҒАҚ ҚОСЫЛҒАН ҚАРА АЛХОРЫ

...

Мұқият жуылған қара алхорының үстіне су құйылып, қайнағанша қыздырылады да содан соң 1,0-1,5 сағат бөктіріп қойылады. Бұдан кейін қара алхорының сүйектері алынады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »