UF

МИПАЛАУ - ҚҰРМЕТТІ ҚОНАҚТАРҒА ТАРТЫЛАДЫ

Категориясы: Тағам


Құрамы: 
бастың бүкіл құйқасы (құлағынан басқа), ұрт еті, екі көзі, миы, 200 грамм құйрық май, 200 грамм бауыр, пияздың 1 баданасы, бір шымшым қара бұрыш.
Дайындау процесі:
Бұл да ұлттық тағамдардың ішіндегі тіл үйірер дәмділерінің бірі, Оны жасау үшін піскен бастың құлағынан басқа бүкіл құйқасы, ұрт еттері, таңдайы, екі көзі, миы, сондай-ақ жұмсақ піскен бауыр, құйрық май пайдаланылады.
Алдымен бастың бүкіл құйқасы, ұрт еттері, екі көз, құйрық май, бауыр зерен кесеге ұсақталып туралады да ағаш қасықпен жақсылап езгілей отырып араластырылады. Содан соң бастың қарақұсы ашылып, әлі суый қоймаған миы әлгі өнімдердің үстіне салынады. Сондай-ақ ұсақталған пияз қосылады. Бұрышталып, керек болса аздап тұздалады. Сөйтіп ағаш қасықпен тағы бір араластырылады.
Мипалау көбінесе құрметті қонақтарға қазақша еттен кейін тартылады. Сол кісілердің рұқсатымен бүкіл дастарқан басындағылар ауыз тиеді.

  Жарияланған-2016-06-29 16:01:03     Қаралды-138

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

ЖҮГЕРІ НЕМЕСЕ БИДАЙ ҮЛПЕГІНЕН ЖАСАЛҒАН ҚУЫРМА (печенье)

...

Жұмыртқа қантпен және ванильді қантпен қосылып, 40-50 градусқа дейін қыздырылады. Содан соң шайқай отырып, бөлме температурасына дейін салқындатылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КИРИЛЛ ЭЛІПБИІ

...

Кирилл әліпбиі (кириллица) - славян ағартушысы Кириллдің атымен аталған әліпби. Кирилл 827 жыл шамасында Фессалоники (Солунь) қаласында туылған. Кирилл славян елдеріне христиан дінін уағыздау үшін славян әліпбиін жасайды.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚҰРТ - АСЫЛ ТАС, ІРІМШІК - ПАЙДА АС!

...

Мәйек - әлі отықпай тұрып сойылған жас қозының ұлтабары. Мұндай ұлтабардың уызды өңезі (сары уызы) болады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

СӘБІЗ - ҚУЫҚТАҒЫ ТАС ПЕН ҚҰМДЫ ЕРІТЕДІ

...

Құрамында В тобындағы витаминдер, А витамині, крахмал, қант, каротин бар.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖАҢҒАҚ БӨЛКЕСІ

...

Жаңғақ бөлкесін жасау үшін жылытылған сүтке ашытқы қосылып, ол әбден еріп кеткенше араластырылады. Оның үстіне кагор шарабы құйылып, қант, жұмыртқа, тұз, какао, ұн, ұнтақталған жаңғақ салынады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БҮЛДІРГЕН ПЮРЕСІ ҚОСЫЛҒАН КҮРІШ

...

Тазартылып, жуылған күріш суға салынады. Ол шала пісіріледі де сүт құйылып, әбден қайнатылады. Үстіне сарымай салынады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »