UF

ШЕКЕР-НОХУТ

Категориясы: Тағам


Құлпынай түрінде жасалып, үстіне қант себілетін мармелад-пата осылай аталады.

Алы дайындаған кездегідей жеміс массасы қантпен қосып қайнатылады. Масса құмшекердің үстіне құлпынай түрінде жасалатын тесіктерге құйылады. Дайын өнім алдын ала қағаз төселген жәшікке үш қабат етіп салынады.

Бір килогрәмм шекер-нохутқа 845,3 грамм қант, 37,6 - сірне, 438,3 – өрік ботқасы, 62,6 - алма ботқасы, 3,1 - лимон қышқылы және 2,4 грамм өрік эссенциясы жұмсалады.

Шекер-нохуттың бір килограмында кемінде 130 данасы болады. Ылғалдылығы - 12 процент. Ыдысқа салғандағы салмағы - 3 килограмм. Ең ұзақ сақталатын мерзімі - 1 ай.

  Жарияланған-2016-02-29 14:32:02     Қаралды-1288

Мәлімет сізге көмек берді ма

БЕС САЛАЛЫ САСЫҚ ШӨП

...

Бес салалы сасық шөп – биіктіғі 1,5 метрге жететін, көп жылдық, шөп тектес өсімдік.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

Бал қандай болуы керек?

...

Шығыстың кейбір тағамдарын жасағанда оларға өзіндік дәм және хош иіс беру үшін бал қолданылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

САУЫСҚАН

...

Республикамыздың барлық аймағында басқа кұстармен қатар сауысқан да тіршілік етеді. Олар басқа құстардан жекеленіп, өздері ғана топтасып жүреді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

СУРЕТ ЖӘНЕ СУРЕТТЕМЕ

...

Суретшінің қыл қаламмен бояу жағып емес, қарындаш, көмір, сангина, қаламұш арқылы сызып салған шығармасын сурет деп атаймыз.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АЛЬБОМ СӨЗ ТУРАЛЫ НЕ БІЛЕМІЗ?

...

Егер ежелгі римдіктен «Альбомның» не екенін сұрасаң, ол: «Альбом - ақ тақта. Латынша «альбум» - аппақ деген сөз.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҒАЛАМШАРДЫҢ ӘР ТҮКПІРІНДЕ ШУАҚ КҮНДЕРІ ҚАНША?

...

Табиғатта нашар ауа райы жоқ. Жағымсыз климат болады. Себебі адам өзінің айқын жағдайларда әр түрлі көңіл сезеді:

ТОЛЫҒЫРАҚ »