UF

ЖАЯ – ЖЫЛҚЫНЫҢ САУЫР ЕТІ.

Категориясы: Тағам


Жая – жылқының сауыр еті. Оны сүрлеуге, қақтап кептіруге, сондай–ақ ыстауға да болады. Әуелі жая 10 сантиметр қалыңдықта сылынып алынады. Ұсақ тұзбен тұздалады да да шұңғыл ыдысқа салынып, үстіне ащы тұздық құйылады. Сөйтіп, екі–үш күн сақталады. 2–3 күннен соң ыдыстан алынып, тор немесе ши үстіне жайьш кептіріледі. 1 кг жаяны тұздау үшін шамамен 25 г тұз керек.

Жая да жалды ыстағандай жолмен ысталады. 

Оны пісіру үшін қазанға су құйылып, отқа қойылады. Су қанжылым болған соң оған жая салынып асылады. Піскен жая қиялап туралады. Сөйтіп, жайпақ табаққа әсемделіп орналастырылады. Дастарқанға әкелерде бетіне бар болса, ұсақтап туралған көк жуа себіледі, ол табылмаса тілінген жаяны айналдыра дөңгелектеп туралған пияз салынады. 

Құрамы: 100 грамм жая, 100 грамм пияз немесе бір шай қасық көк жуа.

  Жарияланған-2016-05-27 13:27:42     Қаралды-1246

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

СУҒА ЖҮЗУ СПОРТ ТАРИХЫНАН

...

Суда жүзіп жүрген адамдарды бейнелейтін сурет осыдан 25 ғасыр бұрын салынған, ол Ливия шөлінен табылған.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КӨРКЕМ СУРЕТТЕ ФАС

...

Ол француздың «Fасе» - «бет» деген сөзінен шыққан.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ӘЛЕМНІҢ БЕСІНШІ МҰХИТ, ОЛ ҚАНДАЙ МҰХИТ?

...

Дүние жүзінде Атлант, Тынық, Үнді, Солтүстік Мұзды мұхиттардан басқа және олардың бәрінен де үлкен бір мұхит бар.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КҮН СӘУЛЕСІН ҰСТАП АЛЫП, ПАЙДАЛАНУҒА БОЛА МА?

...

Күн сәулесін қос қолыңмен ұстай алмайсың, алақаныңмен де басып қала алмайсың. Ол ешкімнің уысына түспейді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ТАУШҮМІЛДЕК – ЖӨТЕЛ ПАЙДА БОЛҒАНДА

...

Құрамында эфир майлары, салицин глюкозиді, илік заттар, алкалоидтер, смола, крахмал, қант, салицил қышқылы бар.

ТОЛЫҒЫРАҚ »