UF

ЛИМОН ДОМАЛАҚТАРЫ

Категориясы: Тағам


Бірінші варианты. Ет тартатын машинкадан қуырма мен тазартылған жаңғақ жеке-жеке өткізіледі. Ет тартатын машина табылмаса оқтаумен ұнтақтауға да болады. Ұнтақталған қуырмаға ром немесе коньяк құйылады. Сарымай мен қант ұлпасы қосылып көпіршітіп шайқалады, үстіне цедра (лимонның немесе апельсиннің қабығы немесе оның үгіндісі) салынып, қуырмамен араластырылады. Барлығы жақсылап араластырылады да домалақтанады, содан соң олар ұнтақталған жаңғақ дәндеріне аунатып алынып, шай дастарқанына қойылады.

Бұл тағамды жасауға 300 грамм қуырма (печенье), 125 грамм сарымай, 200 грамм қант, 80 грамм, цедра, 100 грамм жаңғақ, 20 грамм коньяк жұмсалады.

Екінші вариант. Сүт қайнатылып, оған қант салып ерітіледі, сарымай, цедра, түйілген немесе ұнтақталған кепкен нан, жаңғақ және ет тартатын машинадан өткізілген жүзім, асхана шарабы қосылады. Бәрі мұқият араластырылып, домалақтанады. Әрбір домалақ қант қосылған кепкен нан ұнтағына аунатылып алынады. Шай дастарқанына қоюға таптырмайтын тағам.

Бұл тағамды жасау үшін 400 грамм кепкен нан (сухари), 150 грамм сарымай, 200 грамм қант, 200 грамм сүт, 80 грамм цедра, 40 грамм шарап, 90 грамнан жаңғақ пен жүзім жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-15 17:29:34     Қаралды-425

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

7 ТҮРЛІ БҰҚТЫРҒАН ЕТ ТАҒАМДАР

...

Ет ұсақтап туралады да табадағы қыздырылған майға салынып қуырылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЯДРОЛЫҚ ЖАНДЫРҒЬІШ

...

Ядролық жандырғыш - ядролық энергияның босауымен жүретін бөліну немесе синтез реакцияларына ядролары қатысатын заттар.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БАЛЫҚШЫ ТҰЙҒЫН

...

Балықшы тұйғын - қарағайлы орманның қарақшысы атанған батыл әрі жыртқыш құс. Ұясын биік кәрі ағаштың бұтақтарының діңге жақын жеріне салады. Сондықтан оны табу өте қиын. Ұясының ішіне жіңішке бұтақтарды төсейді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ӨГЕЙШӨП – ШАШҚА ЖАҒЫМДЫ

...

Өгейшөптің жапырақтары тер шығарады, қабынуға қарсы әсер етеді, қақырық түсіреді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚАРАҚАТ ЖӘНЕ ТОШАЛА ТҮРЛЕРІН ӨСІРУ, ОЛАРДАН ӨНІМ АЛУ

...

Қарақат (смородина) пен тошала (крыжовник) бұталы өсімдіктер болып есептеледі. Бұлардың атпа тамырлары болмайды. Негізгі түбінен көптеген шыбықтар өседі. Шыбықшалар түпке жақындаған сайын көп болса, соншалықты берік болып өседі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

НЫШАЛДА

...

Сабын-тамырмен және жұмыртқамен араластырып, көпіршітіп шайқалған қант шырыны осылай аталады. Түсі ақ, қоюлығы кремнің қоюлығындай. Белок ретінде жұмыртқа белогы қолданылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »