UF

ЛИМОН ДОМАЛАҚТАРЫ

Категориясы: Тағам


Бірінші варианты. Ет тартатын машинкадан қуырма мен тазартылған жаңғақ жеке-жеке өткізіледі. Ет тартатын машина табылмаса оқтаумен ұнтақтауға да болады. Ұнтақталған қуырмаға ром немесе коньяк құйылады. Сарымай мен қант ұлпасы қосылып көпіршітіп шайқалады, үстіне цедра (лимонның немесе апельсиннің қабығы немесе оның үгіндісі) салынып, қуырмамен араластырылады. Барлығы жақсылап араластырылады да домалақтанады, содан соң олар ұнтақталған жаңғақ дәндеріне аунатып алынып, шай дастарқанына қойылады.

Бұл тағамды жасауға 300 грамм қуырма (печенье), 125 грамм сарымай, 200 грамм қант, 80 грамм, цедра, 100 грамм жаңғақ, 20 грамм коньяк жұмсалады.

Екінші вариант. Сүт қайнатылып, оған қант салып ерітіледі, сарымай, цедра, түйілген немесе ұнтақталған кепкен нан, жаңғақ және ет тартатын машинадан өткізілген жүзім, асхана шарабы қосылады. Бәрі мұқият араластырылып, домалақтанады. Әрбір домалақ қант қосылған кепкен нан ұнтағына аунатылып алынады. Шай дастарқанына қоюға таптырмайтын тағам.

Бұл тағамды жасау үшін 400 грамм кепкен нан (сухари), 150 грамм сарымай, 200 грамм қант, 200 грамм сүт, 80 грамм цедра, 40 грамм шарап, 90 грамнан жаңғақ пен жүзім жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-15 17:29:34     Қаралды-850

Мәлімет сізге көмек берді ма

Юбкалардың түсінің саралануы

...

Kilt «киімді дене бойымен айналдыру» деп аударылады. Бірақ, заманауи килт – бұл материяның 3-8 ярдтан (7 метрден көп) тұратын аса күрделі конструкция.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

НЕГІЗГІ УЛАҒЫШ ЗАТТАРДЫ ҚАЛАЙ КЛАССИФИКАЦИЯЛАУҒА БОЛАДЫ?

...

Улағыш заттар - адамдарды, малдарды, өсімдіктерді және сыртқы ортаны зақымдауға арналған улы химиялық қосылыстар. Зақымдаушы әсерінің сипатына қарай улағыш заттар мынадай топтарға бөлінеді

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЛИНОГРАВЮРА ҚАЛАЙ ЖАСАЛАДЫ?

...

Қазір сендер көріп отырған сурет тек аң және қара бояудан ғана тұрады. Бұл - гравюра. Бірақ ол ағаштан емес, линолеумнен ойылып көшірілген.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КҮНЖІТ НУГАСЫ

...

Бұл - шайқалған кәмпит массасына күнжіт қосылған тағам.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КАРАМЕЛЬ

...

50 грамм қантпен араластырылған жұмыртқа шайқалады. Үстіне ваниль ұнтағы қосылып, сүт құйылады. Сөйтіп қант әбден еріп кеткенше шайқалады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

«АССОРТИ» РАХАТ-ЛУКУМЫ

...

Бұл - жеміс мармелады сияқты тағам. Бетіне қант ұлпасы себіледі. Формасы төрт бұрышты болады. Ылғалдылығы – 17-19 процент.

ТОЛЫҒЫРАҚ »